Κέρκυρα & Πρέβεζα/Λευκάδα στον τελικό του 1ου Τουρνουά Ιονίων

Σήμερα (Σάββατο 3/9) οι αγώνες του τελικού του 1ου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Ιονίων Νήσων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων των νησιών. Στις 5μμ ο μικρός τελικός και στις 7μμ ο τελικός στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Ο Κυριακίδης έπιασε δύο πέναλτι, ο Καταγής, στο 70λεπτο, είχε τις απαντήσεις στο διπλό προβάδισμα της Κεφαλονιάς/ Ιθάκης (2-2) κι, έστω και ψυχοφθόρα (3-1 πέν.) η Πρέβεζα/ Λευκάδα πέρασε στον τελικό (η φωτό από το αγώνα)
(Για να δείτε το ρεπορτάζ πατήστε εδώ)

Ο ένας «χτύπησε» (στην) αρχή, ο άλλος στο φινάλε. Και ποια «γεύση» είπαμε πως είν’ αυτή που μένει (και γράφει ιστορία); Σωστά, η τελευταία…

Κάπως έτσι, το δεύτερο εισιτήριο για τον κυριακάτικο (3/9) τελικό του 1ου Ιονίου Τουρνουά, κατέληξε στην Πρέβεζα/ Λευκάδα. Όχι εύκολα, στη διαδικασία των πέναλτι.

Dayhero, εκεί, ο keeper, Κυριακίδης. Του Νυδρίου. Έπιασε το πρώτο, του Μπαλάσκα, έπιασε το τρίτο, του Καμπανού, κόπιασε, στο τελευταίο και η εκτέλεση- άουτ, του Φωκά, 3-1 στη «ρώσικη ρουλέτα» και… κουβάρι (βλ. βασική φωτό).

Το… ενδιαφέρον – και, κομματάκι, «ειρωνικόν»; Μπαλάσκας και Καμπανός ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων της Κεφαλονιάς/ Ιθάκης, στο 2-2 της κανονικής διάρκειας! Το 0-1, μόλις στο 6’ (άπιαστο βολέ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής) και το 1-2, στο 4’ του β’ (39’- κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ)!

Το πρωτόπαμε… Με δύο γκολ στο έμπα των δύο ημιχρόνων (από 35’), οι εντέλει ηττημένοι, με διπλό προβάδισμα, διεκδίκησαν αυτοί το «κόλπο». Πλην, όμως, των άλλων, είχαν να τα βγάλουν πέρα και μ’ έναν εξαιρετικό Καταγή.

Μια χαρά το «δεκαράκι» των (συνολικά, καλύτερων, πιο «τακτοποιημένων» – ειδικά στο α’ μισό) Πρεβεζάνων/ Λευκαδιτών. Τούτος ισοφάρισε σε 1-1 (βολέ στο 31’, σε εξέλιξη κόρνερ), τούτος «προκάλεσε» και το 2-2, στο 48’ (δικό του φάουλ, ασθενής απόκρουση του… τέρμα και από κοντά, «ριμπάουντ» ο Νάστος).

Τέσσερις φάσεις, οι κυριότερες, συνολικά, του 70λέπτου. Καθώς, πλην αυτών, μη φανταστείτε πως «βγήκαν» οι… σούπερ, επιπλέον, ευκαιρίες. Υπήρξε, όμως, αποτελεσματικότητα. Αμφίπλευρα. Στα πέναλτι, την είχαν μόνοι οι Πρεβεζάνοι (4Χ4). Και αύριο, bigfinalμε Κέρκυρα…

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κ. Τόμπρος (Τσιριμιάγκος, Ίσερης).

ΠΡΕΒΕΖΑ/ ΛΕΥΚΑΔΑ: Σ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Δήμας, Τριαντακωνσταντής, Μάλφας, Φερεντίνος, Μήτσουρας, Μήτος- Κώτσης, Νάστος, Καταγής, Κοντογεώργος. Κι ακόμα: Ζήκος, Κατσαντώνης, Καραμπέτσος, Βλάχος, Σκάρπος, Χασάκης, Καραμούτσιος.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ/ ΙΘΑΚΗ: Αντωνίου, Σπάθης, Παπαναστασάτος, Καμπανός, Καππάτος, Τριανταφύλλης, Συριάτος, Μιχαλάτος, Μπαλάσκας, Ναζαράτος, Καλαφάτης. Κι ακόμα: Σουρβάνος, Δρακάτος, Σπάθης ΙΙ, Καβαλιεράτος, Φωκάς, Τριανταφυλλίδης, Μανεντής.

● Η σειρά των πέναλτι (πρώτη η Κεφαλονιά/ Ιθάκη)

Μπαλάσκας: απόκρουση

Μήτος- Κώτσης: 1-0

Μανέντης: 1-1

Κοντογεώργος: 2-1

Καμπανός: απόκρουση

Δήμας: 3-1

Φωκάς: άουτ.
πηγή corfupress.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites