Δευτέρα, 10/12/2018

Το πρώτο crowdfunding για Μελέτες αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης είναι γεγονός!

Γνωρίζετε ότι τα θέατρα είναι τα μοναδικά αρχαία μνημεία που έχουν τη δυνατότητα να  χρησιμοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο πέρασμα των αιώνων; Δεν είναι συγκλονιστικό ότι αιώνες πριν σε αυτές τις σκηνές έπαιζαν θέατρο και εμείς ακόμη και σήμερα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε παραστάσεις του τότε, καθήμενοι στα ίδια πέτρινα καθίσματα;

Το Διάζωμα είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την εξεύρεση πόρων για την ένταξή τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου γίνεται πραγματικότητα η πρώτη πολιτιστική διαδρομή του Διαζώματος. Το θέατρο της Κασσώπης είναι ένας από τους σταθμούς αυτής της διαδρομής.

Το θέατρο Κασσώπης ήταν ευλογημένο. Ίσως επειδή για αιώνες έμεινε ανέγγιχτο από ανθρώπινo χέρι. Ίσως για αυτό να σώθηκε. Κράτησε την ηρεμία που του χάρισε απλόχερα η φύση. Την υπέροχη θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τον Αμβρακικό κόλπο.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ξανά ζωή σε ένα από τα ομορφότερα θέατρα της χώρας μας, βοηθώντας στη συγκέντρωση πόρων για τις μελέτες αποκατάστασής του, μέσω του Προγράμματος act4Greece.

Η δράση «Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης» θα διαρκέσει από 14.9.2016 έως 31.12.2016, με ποσό στόχο € 80.000.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ