Αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα-Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη τύπου για το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 17 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο και ώρα 19:00 παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πρέβεζας και της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου.

 Οι Βαγγέλης Νάνος, Καλλιόπη Μιχελάκου και Πέλα Καλογήρου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους τύπου των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το προσφυγικό, αλλά και για το γεγονός ότι συμπίπτει με την συμπλήρωση τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από το μέλος του Ναζιστικού Μορφώματος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος …

  Η «αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας»  στέκεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που δημιουργούν τους πολέμους και την οικονομική εξαθλίωση των λαών και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι, που κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες του πολέμου, να γλιτώσουν από τα νερά της Μεσογείου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας και τους πετάνε κυριολεκτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που τα βαφτίζουν «κέντρα φιλοξενίας», με τις τραγικές καθυστερήσεις στο άσυλο, με τη ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία, ενώ στην ουσία η συμφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο την προστασία του πρόσφυγα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν, απέναντι στα κλειστά σύνορα και στα υψωμένα τείχη, η αντιρατσιστική Πρωτοβουλία απαντά με μία αντιρατσιστική-αντιπολεμική γιορτή και μας καλεί όλους να απαντήσουμε  με την απόφασή μας να αγωνιστούμε και να νικήσουμε τον φόβο, τον ρατσισμό, τον φασισμό. Να απλώσουμε το χέρι μας στον πρόσφυγα και τον μετανάστη. Το ίδιο χέρι που απλώνουμε  στον φτωχό και εξαθλιωμένο συμπατριώτη μας , για να αγωνιστούμε ενάντια στη καταστροφική πολιτική των μνημονίων. Το ίδιο χέρι που υψώνουμε σε γροθιά για να αγωνιστούμε για το αυτονόητο: για έναν κόσμο αλληλεγγύης, χωρίς σύνορα και φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης και κράτησης, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Η συμβολική είσοδο των 3 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη των εξόδων του Φεστιβάλ και για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας
Το πρόγραμμα:
7 μ.μ συζήτηση με θέμα : “Το προσφυγικό ζήτημα. Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; Ο πόλεμος καi η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Κίνημα αλληλεγγύης: νέες προκλήσεις – νέα καθήκοντα – νέες προοπτικές”.  Θα μιλήσουν ο Παυλόπουλος Γιώργος δημοσιογράφος, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, Χρονόπουλος Ηλίας, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

 9:30 μ.μ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ FOLK N ROLL (θα συμμετάσχουν και τοπικά μουσικά σχήματα)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites