Σκληρή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για την αντικατάσταση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας στηλιτεύει την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μιλτιάδη Παππά να αντικαταστήσει την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας .
Οι εργαζόμενοι μιλούν για μια παράτυπη καρατόμηση πέρα από την αρμοδιότητα του και ζητούν από την 6η Υπε να ανακαλέσουν την απόφαση του διοικητή.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζα 23 Αυγούστου 2016
Γ. Ν. Πρέβεζας: Τι είχες Γιάννη..Τι είχα πάντα!


Με παράτυπη καρατόμηση της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΓΝ Πρέβεζας άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ο νέος διοικητής του νοσοκομείου!!!!
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του διορισμού του , πριν ακόμη εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον, ο νέος διοικητής του Γ.Ν Πρέβεζας, ακολουθώντας πάγιες τακτικές των μέχρι τώρα  διορισμένων διοικήσεων, υποκαθιστώντας  τα από του νόμου προβλεπόμενα όργανα και τις προβλεπόμενες  διαδικασίες, χρήζοντας τον εαυτό του ειδικό κριτή και αξιολογητή  (πότε πρόλαβε κιόλας να έχει γνώμη !!!)   και παρά την αντίθετη,  σαφέστατη αναφορά του ισχύοντος νόμου (άρθρο 30 του  ν.  4369 –ΦΕΚ 33-τεύχος Α -27 Φεβρουαρίου 2016)   που η ίδια η ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κυβέρνηση  ψήφισε , προχώρησε παράτυπα στην αντικατάσταση της  διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας  του Γ.Ν. Πρέβεζας .
Είναι γνωστό ότι όλα τα στελέχη στα νοσοκομεία της χώρας (προϊστάμενοι οργανικών μονάδων ) εδώ και χρόνια τοποθετούνται με αναθέσεις από τις εκάστοτε  διοικήσεις και ποτέ δεν μπήκε οποιαδήποτε κυβέρνηση στη διαδικασία,  μέσα από ένα σύστημα αντικειμενικών κοινά αποδεκτών κριτηρίων, να προχωρήσει σε μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη αξιολόγηση και κρίση  των στελεχών που θα καλύψουν τις θέσεις ευθύνης και ιδιαίτερα τις διευθυντικές θέσεις στα νοσοκομεία.
Η παρούσα κυβέρνηση, επικαλούμενη την «  διαφάνεια –αξιοκρατία  και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης»,  προχώρησε στη σύνταξη και ψήφιση ενός νόμου τον Φεβρουάριο του 2016 , του νόμου 4369/2016. Ο νόμος αυτός προβλέπει μια σειρά από διαδικασίες,  σύσταση ανάλογων οργάνων και μια σειρά από κριτήρια,   ώστε να προχωρήσει επιτέλους για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μια συντεταγμένη αξιολόγηση των στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση.
Στον ίδιο νόμο και στο άρθρο του με αριθμό 30 προβλέπεται ότι, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου, καθήκοντα προϊσταμένων οργανικών μονάδων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του νόμου προϊστάμενοι των οποίων μάλιστα  η θητεία λήγει αυτοδικαίως  με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου.
Ο νέος διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας παράτυπα αγνόησε το νόμο και προχώρησε στην αντικατάσταση  της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Γιατί;;;;;
Με ποια αιτιολογία και με ποια αρμοδιότητα  αντικαθιστά έστω και προσωρινά τη Διευθύντρια μιας υπηρεσίας;
Υπενθυμίζουμε ότι ναι μεν η θέση του διοικητή του νοσοκομείου  είναι ( Εν Ελλάδι)  πολιτική και… αρκούντως κομματική αλλά οι θέσεις των διευθυντικών στελεχών και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων  υπηρεσιακές
Δεν θα μπούμε σαν σωματείο  στην ουσία της υπόθεσης .
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε τους συναδέλφους μας
Δεν είμαστε εμείς το αρμόδιο όργανο για κρίσεις και αξιολογήσεις των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των συναδέλφων.
Αλλά ούτε ο διοικητής του Γ. Ν. Πρέβεζας είναι το αρμόδιο όργανο !!!!
Αυτά τα προβλέπει πλέον  η ισχύουσα νομοθεσία.
Καλούμε το Διοικητή του Γ. Ν.  Πρέβεζας, τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα αυτή την παράτυπη   απόφαση και εφ όσον κόπτονται τόσο πολύ  για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσουν άμεσα στην  εφαρμογή του νόμου πού οι ίδιοι με χέρια και με πόδια ψήφισαν !
Αλλιώς κοροϊδεύουν την κοινωνία!
Έτσι απλά και καθαρά!

                                                        ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites