Παρασκευή, 24/05/2019

Στο Μύτικα θα αποκτήσει κτίριο το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πρόκειται να κάνει την Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Δήμος Πρέβεζας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη είναι η Δωρεάν παραχώρησης της χρήσης οικοπέδου συνολικού εμβαδού  26,111στρεμμάτων στην θέση “κουμιώτη” ΤΚ Μύτικα (σχολικός κλήρος) διανομής Μύτικα έτους 1930  στην εταιρία ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ώστε να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και το οποίο μετά την ανέγερσή του επανέρχεται στο Δήμο, ως σχολική περιουσία.

Ο Δήμος Πρέβεζας έχοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες για την δημιουργία Μουσικού Σχολείου διατίθεται να προβεί στη δωρεά της χρήσης του οικοπέδου το οποίο συνορεύει, προς:
• Βόρεια και Δυτικά με δρόμο.
• Νότια με το υπ’ αρ. 365 κληροτεμάχιο.
• Ανατολικά με το υπ’ αρ. 331 κληροτεμάχιο και εν μέρει με το υπ’ αρ.  365 κληροτεμάχιο.

Για να παρθεί απόφαση υπέρ της δωρεάν παραχώρησης θα πρέπει την Δευτέρα να ψηφίσουν τα δύο τρίτα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που εντός πενταετίας από τη σύνταξη του συμβολαίου δωρεάς, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων  από την εταιρία ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε, η σύμβαση της δωρεάς λύεται και η κυριότητα του ακινήτου επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στεγάζεται στα κτήρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας έπειτα από προσωρινή παραχώρηση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην ιδιοκτησία της οποίας είναι τα εν λόγω κτήρια και μέχρι το Μουσικό Σχολείο να αποκτήσει επιτέλους δική του κτηριακή υποδομή!

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ