Στο Μύτικα θα αποκτήσει κτίριο το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πρόκειται να κάνει την Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Δήμος Πρέβεζας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη είναι η Δωρεάν παραχώρησης της χρήσης οικοπέδου συνολικού εμβαδού  26,111στρεμμάτων στην θέση “κουμιώτη” ΤΚ Μύτικα (σχολικός κλήρος) διανομής Μύτικα έτους 1930  στην εταιρία ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ώστε να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και το οποίο μετά την ανέγερσή του επανέρχεται στο Δήμο, ως σχολική περιουσία.

Ο Δήμος Πρέβεζας έχοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες για την δημιουργία Μουσικού Σχολείου διατίθεται να προβεί στη δωρεά της χρήσης του οικοπέδου το οποίο συνορεύει, προς:
• Βόρεια και Δυτικά με δρόμο.
• Νότια με το υπ’ αρ. 365 κληροτεμάχιο.
• Ανατολικά με το υπ’ αρ. 331 κληροτεμάχιο και εν μέρει με το υπ’ αρ.  365 κληροτεμάχιο.

Για να παρθεί απόφαση υπέρ της δωρεάν παραχώρησης θα πρέπει την Δευτέρα να ψηφίσουν τα δύο τρίτα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που εντός πενταετίας από τη σύνταξη του συμβολαίου δωρεάς, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων  από την εταιρία ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε, η σύμβαση της δωρεάς λύεται και η κυριότητα του ακινήτου επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στεγάζεται στα κτήρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας έπειτα από προσωρινή παραχώρηση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην ιδιοκτησία της οποίας είναι τα εν λόγω κτήρια και μέχρι το Μουσικό Σχολείο να αποκτήσει επιτέλους δική του κτηριακή υποδομή!

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους στην Παργινόσκαλα

16/09/2021, 12:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρέμβαση στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Γιώργος Νίτσας

16/09/2021, 12:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Σκηνές απείρου κάλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο

16/09/2021, 12:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα 300αρια σε δύο πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

16/09/2021, 10:21 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκινούν τα τμήματα Mουσικής Παιδείας σε Καναλάκι και Πάργα

16/09/2021, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκε απαγχονισμένος στη Βρυσούλα από περαστικό

15/09/2021, 7:12 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites