Ο Βαγγέλης Συγκούνας απαντά για την ακύρωση του Aktia Triathlon

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΑΓΓ. ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ 2016
Αναφορικά με αρκετά ερωτήματα και εικασίες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την ακύρωση του φετινού τριαθλητικού αγώνα ο οποίος είχε ανακοινωθεί για την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναφέρουμε τα κάτωθι: Πριν έναν χρόνο το 2015 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Πρέβεζας αγώνας τριάθλου ενός εντυπωσιακού και πολύ απαιτητικού αθλήματος το οποίο είναι πάρα πολύ δημοφιλές και κερδίζει συνεχώς φίλους. Η πρωτοβουλία και η πραγματοποίηση το αγώνα ανήκε αποκλειστικά στην Δημοτική Αρχή η οποία κατά γενική ομολογία και οργάνωσε έναν επιτυχημένο αγώνα με πάνω από 100 συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα σύμφωνα με τα σχόλια των ίδιων των αθλητών η οργάνωση κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα με όλες τις παροχές και τις προϋποθέσεις που θέτει ένας τόσο απαιτητικός αγώνας.
Στο οικονομικό κομμάτι της διοργάνωσης ο αγώνας απαιτούσε καταβολή συνδρομής από μέρους των αθλητών αντίτιμο το οποίο καθορίστηκε στα 25 ευρώ για συμμετοχή στο ατομικό και τα 45 ευρώ για συμμετοχή στο ομαδικό (2 έως 3 αθλητές). Η επιβάρυνση λοιπόν του Δήμου για τον συγκριμένο αγώνα ήταν πολύ μικρή και αφορούσε κυρίως κατασκευές και υποδομές οι οποίες και παρέμειναν στην κυριότητα και χρήση του Δήμου και για μελλοντικές χρήσεις. Επίσης υπήρξε βοήθεια από τους χορηγούς και υποστηρικτές των αγώνων και βέβαια τεράστια βοήθεια από εθελοντές, συλλόγους και τοπικά Μ.Μ.Ε. οι οποίοι μαζί με τον αγώνα των 10 km και τον κολυμβητικό διάπλου δημιούργησαν ένα μοναδικό διήμερο στο τέλος του Αυγούστου το οποίο έφερε πάρα πολύ κόσμο στην πόλη και έστειλε το μήνυμα της συνέχισης όλου αυτού του εγχειρήματος με μεγαλύτερο ζήλο, επιμονή και δουλειά.
Θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι είναι ίσως ο μοναδικός αγώνας τριάθλου στην χώρα ο οποίος οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τις δυνάμεις του Δήμου χωρίς καμία βοήθεια από εταιρείες διοργάνωσης των συγκεκριμένων αγώνων οι οποίες υπάρχον στον χώρο.
Πάνω σε αυτή την βάση λοιπόν η Δημοτική αρχή κινήθηκε και για το 2ο Ακτια Τρίαθλο και ήδη από τον Μάρτιο του 2016 ανακοινώθηκε η ημερομηνία του φετινού αγώνα (4 Σεπτεμβρίου 2016). Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη των φορέων συνδιοργανωτών των υπολοίπων αγωνισμάτων του διημέρου και δημιουργήθηκαν οι ομάδες εργασίας οι οποίες και ξεκίνησαν την προετοιμασία του κάθε αγώνα χωριστά σύμφωνα με την ήδη περσυνή δομή αλλά και την ήδη αποκτειθείσα εμπειρία. Η πρώτη ενέργεια εξασφάλισης της άδειας της ομοσπονδίας προσέκρουσε στην άρση της ιδιότητας της Ομοσπονδίας Τριάθλου η οποία είχε προηγηθεί με υπουργική απόφαση τον Ιανουάριο του 2016. Το υπουργείο καταργούσε την ομοσπονδία του Τριάθλου ( για λόγους που δεν είναι του παρόντος και δεν αφορούν τον Δήμο Πρέβεζας) και μετέφερε το άθλημα στην Ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου. Τον Απρίλιο του 2016 βγήκε μια ανακοίνωση η οποία ανέφερε μια απόφαση από το εφετείο Αθηνών για άρση της ανάκλησης της μη αναγνώρισης της ομοσπονδίας του Τριάθλου. Παράλληλα η προετοιμασία του αγώνα συνεχίζονταν με κατασκευή επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα με δημιουργία νέου προφίλ του αγώνα στο facebook μιας και το περσυνό προφίλ για άγνωστο λόγο εκείνο το διάστημα σταμάτησε να λειτουργεί και αποστολή συνεχώς δελτίων τύπου και ενημερωτικών σε όλα τα αθλητικά και τριθλητικά MME και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λίγο αργότερα στις αρχές Ιουνίου η οργανωτική επιτροπή και η γραμματεία των αγώνων άρχισε να δέχεται μηνύματα από αθλητές ανά την Ελλάδα οι οποίοι ρωτούσαν εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας διότι κυκλοφορούσαν μεταξύ αυτών φήμες πως ο αγώνας στην Πρέβεζα δεν θα γίνει. Την ίδια στιγμή εντείνονταν η προσπάθεια ανάκαμψης της συγκεκριμένης φήμης με συνεχείς προσκλήσεις, διαφημιστικά δελτία και ανακοινώσεις.
Θα πρέπει να αναφέρομε στο σημείο αυτό ότι έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης στον Δήμο από μια εταιρεία η οποία αναλαμβάνει την διοργάνωση του μεγαλύτερου μέρους των αγώνων ανά την Ελλάδα η οποία και δεν καρποφόρησε με το σκεπτικό της ειλημμένης απόφασης το Δήμου να στηριχθεί στις δικές τους δυνάμεις και να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους συνεργάτες και φυσικά με τον ίδιο τεχνικό Διευθυντή (τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βασίλη Κρομμύδα).
Εν τω μεταξύ προχωρούσαν τα διαδικαστικά εντός του Δήμου Πρέβεζας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο και την έγκριση της διαδικασίας παρέχοντας προς την οργανωτική επιτροπή κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Φτάνοντας λοιπόν στα μέσα Αυγούστου και εκτιμώντας η οργανωτική επιτροπή τον αριθμό των συμμετοχών (ολοκληρωμένων εγγραφών) ο οποίος δεν διασφάλιζε τον απαιτούμενο ανταγωνισμό και το πλαίσιο το οποίο είχε ήδη διαμορφωθεί αποφάσισε την αναβολή του αγώνα και την μεταφορά του στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2017 με γνώμονα και την διαφύλαξη των συμμετεχόντων αλλά και του κύρους του ίδιου του αγώνα. Ήταν μια πολύ σκληρή και πολύ δύσκολη απόφαση για την οργανωτική επιτροπή και την Δημοτική αρχή η οποία μόχθησε πίστεψε και πιστεύει στο εγχείρημά της και ευελπιστεί με το ξεκαθάρισμα του τοπίου να της δοθεί η ευκαιρία με εντιμότητα και ήθος να διεκδικήσει η Πρέβεζα την θέση της στον Τριαθλητικό χάρτη και να αποδώσει στην Πρέβεζα έναν μεγάλο αθλητικό θεσμό!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites