Κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης σε Πρέβεζα και Λευκάδα

H  ανάληψη δράσεων  και πρωτοβουλιών  προκειμένου να  ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται   αυτή την  εποχή στην υδροδότηση των περιοχών  της Πρέβεζας και της   Λευκάδας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας  με την συμμετοχή  των Δημάρχων Πρέβεζας  Χρήστου Μπαϊλη και Λευκάδας  Φίλιππα Δρακονταειδή, των αντιδημάρχων Πρέβεζας Παύλου Σαραμπασίνα και Λευκάδας Κωσταντίνου Σέρβου, του προέδρου του Συνδέσμου Υδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας Δημήτρη Αυδίκου και του μέλους του Συνδέσμου Δημήτρη Λαμπρούση, του προέδρου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Νίκου Αναγνώστου , του διευθυντή της  επιχείρησης Κώστα Παπουτσή και  άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Οπως υπογραμμίστηκε  τα προβλήματα στην υδροδότηση λόγω της  ανόδου των θερμοκρασιών αλλά  και της αυξημένης   τουριστικής κίνησης  πλήττουν τόσο την Πρέβεζα όσο-σε  μεγαλύτερο βαθμό -και την Λευκάδα    με αποτέλεσμα σε μέρες και ώρες αιχμής να σημειώνεται έλλειψη ή ακόμη και διακοπή νερού.
Οι Σύνδεσμοι Υδρευσης  καθώς και οι  Δήμοι  βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα   ωστόσο   – με δεδομένο ότι η τουριστική σεζόν δεν βρίσκεται ακόμη στην κορύφωσή της και η ζήτηση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αυξηθεί – αποφασίστηκε  η πραγματοποίηση συστηματικών ελέγχων στον υφιστάμενο αγωγό  έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν  οι όποιες  απώλειες νερού.
Επίσης   θα καταβληθεί προσπάθεια -με την συμβολή και των τοπικών κοινωνιών-έτσι ώστε να επιτευχθεί  η ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και να    περιοριστεί η αλόγιστη χρήση νερού  .

Ζητούμενο τέλος  παραμένει η   δρομολόγηση οριστικών λύσεων    για την  επίλυση του προβλήματος     και μαζί με τις δράσεις   κάλυψης των άμεσων αναγκών  προχωρά και  ο  σχεδιασμός  μεγαλύτερων έργων.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

26/10/2021, 9:46 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με το χρόνο για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στην Αμβρακία Οδό

26/10/2021, 9:40 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ξεκινά η υλοποίηση για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

26/10/2021, 9:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2021, 4:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/2021, 3:23 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η Φώφη έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

25/10/2021, 3:16 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites