Εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης για το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Πρέβεζα

Με δεκάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον Πρεβεζάνικο ουρανό , μετατρέποντας την νύχτα σε μέρα, ξεκίνησε για το 2016 το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και ο 22ος ΔΙεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής στην Πρέβεζα.

 Δέκα οκτώ χορωδιακά σύνολα με 700 μέλη θα περάσουν από το φεστιβάλ Πρέβεζας, χαρίζοντας μας στιγμές πλήρους μουσικής ανάτασης, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Η Τελετή έναρξης ξεκίνησε με το καθιερωμένο καλωσόρισμα των αρχηγών των χορωδιών νωρίς το απόγευμα στην οικία Αθανασιάδη, όπου μάλιστα τους περίμεναν γευστικές εκπλήξεις από την Πρέβεζα.

 Ακολούθησε η παρέλαση και η διέλευση των χορωδιών από το Ιστορικό Κέντρο της Πόλης, ενώ μέσω της παραλιακής λεωφόρου έφθασαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”

 Τον συντονισμό και την παρουσίαση της Τελετής ανέλαβε να φέρει εις πέρας με τον πάντα μοναδικό της τρόπο η Δημοσιογράφος Αθηνά Παππά με την Άννα Σολδάτου να κάνει την μετάφραση στα Αγγλικά.

 Το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης Πάτερ Ιωαννίκιος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος με την σειρά του καλωσόρισε τις χορωδίες στην πόλη της Πρέβεζας.

 “Η Μουσική ενώνει” τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο κ. Μπαϊλης και με αυτή την έκφραση δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει ο πρόεδρος της διοργανώτριας Χορωδίας “Αρμονία” Πρέβεζας κ. Αντωνίου, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους συνεισφέρουν για εξελίσσεται κάθε χρόνο αυτός ” ο ζωντανός οργανισμός” όπως χαρακτήρισε το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας.

 Κηρύσσοντας την έναρξη του φεστιβάλ ο κ. Αντωνίου, δεκάδες πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν στον ουρανό, ενώ στην συνέχεια οι χορωδίες που συμμετέχουν χάρισαν στους παρευρισκομένους μια μικρή πρόγευση από τα όσα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε αυτό το 4ήμερο γεμάτο μουσική.

 Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ 8 χώροι θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ενώ φέτος η λαμπερή τελετή λήξης και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 22ου Διεθνή διαγωνισμού  χορωδιακής  εκκλησιαστικής μουσικής θα γίνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι : «Voices of Orpheus», Sofia, Βουλγαρία, «Vox Animae», Le Landeron, Ελβετία, «Τα Δίδυμα Τείχη», Διδυμότειχο, Ελλάδα, Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, Ελλάδα , Παιδική Χορωδία Πανοράματος Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, Ελλάδα , Νεανική Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Ελλάδα., Μικτή Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Ελλάδα, Παιδική Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Ελλάδα, Προπαιδική Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Ελλάδα, Νεανική Χορωδία Τρίπολης «La Vita», Τρίπολη, Ελλάδα, English Concert Singers, Ηνωμένο Βασίλειο, Durham Girls Choir Oshawa, ON, Καναδάς, Choir «Elfteria», Chishinau, Μολδαβία, «Trison», Braila, Ρουμανία, «Te Deum Laudamus», Bucharest, Ρουμανία , The «Baruch Brothers» Choir, Beograd, Σερβία, Chamber Choir «Lavirint», Zaječar, Σερβία, «Motyli Šumperk», Sumperk, Τσεχία. Ακόμη πέντε  καθηγητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο αποτελούν τη διεθνή κριτική επιτροπή για το 22ο Διεθνή διαγωνισμό χορωδιακής  εκκλησιαστικής μουσικής. Συγκεκριμένα στην πόλη μας βρίσκονται από χθες το βράδυ οι Theodora Pavlovitch, Βουλγαρία, David Means, ΗΠΑ, Miguel Felipe, ΗΠΑ, Ragnar Rasmussen, Νορβηγία, Ambroz Copi, Σλοβενία

 Οι εθελοντές κυρίως από  τα τμήματα της παιδικής και νεανικής  χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»  και φέτος δίνουν δυναμικό παρών στο μεγάλο καλοκαιρινό event της παγκόσμιας χορωδιακής κοινότητας.
Την οργάνωση έχει η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»  ενώ τη διοργάνωση  στηρίζουν η  Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο • Δήμος Πρέβεζας , το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας , η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας , το  Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, η  Ιερά Μητρόπολις Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο  Σύλλογος Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πρέβεζας και περιοχής Ακτίου , η  Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – Παράρτημα Πρέβεζας , η  ΛΕΚ-ΕΔΟΠΑ Πρέβεζας, ο  Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά Πρέβεζας και το  Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας»
Αξίζει να σημειώσουμε ότι  38 μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας αποτελούν τους υποστηρικτές – χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ ενώ  90 επιχειρήσεις αποτελούν τους χορηγούς  και τους υποστηρικτές  της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08.07.2016 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
11.00 22ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Χορωδιακής Μουσικής
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
21.30 Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
21.30 Συναυλία
ΣΑΒΒΑΤΟ, 09.07.2016 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
11.00 22ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Χορωδιακής Μουσικής
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ 
21.30 Συναυλία
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
21.30 Συναυλία
“BLUE ISLAND” SEASIDE COFFEE BAR
24.00 Festival Beach Party
ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY, 10.07.2016 
ΩΔΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ 
21.30 Τελετή Λήξης

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites