Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ Αγίου Γεωργίου

Μία ‘ζεστή’ εστία φιλοξενίας για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, στον όμορφα ανακαινισμένο χώρο του πρώην κοινοτικού καταστήματος, στην πλατεία της τοπικής κοινότητας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο υλοποιήθηκε πολύ γρήγορα και παραδόθηκε στους δημότες και κατοίκους του Αγίου Γεωργίου, εκπληρώνοντας ένα χρόνιο αίτημα.  Στην ίδρυση και λειτουργία του ΚΑΠΗ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Η ίδρυση και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είναι ένα έργο κοινωνικής φύσης για την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου. Ωστόσο δεν πρέπει να πιστωθεί ούτε στη διοίκηση, ούτε στο τοπικό συμβούλιο. Υπήρχε η ανάγκη και η ηθική υποχρέωση να πραγματοποιηθεί και από την στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα προχωρήσαμε στην ίδρυσή του. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα έργο με διαχρονική προοπτική, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των ηλικιωμένων, αλλά και των νεώτερων, να έχουν μία ζεστή και φιλόξενη γωνιά, όπου θα συγκεντρώνονται, θα ανταλλάσουν απόψεις, θα πίνουν τον καφέ τους και θα οργανώνουν δημιουργικές δράσεις, όπως γίνεται με όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας”.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χρήστος Ρίζος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ανακαίνιση του κτιρίου και την ίδρυση του ΚΑΠΗ, ενώ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, δημοτική σύμβουλος κα Καραπάνου Αναστασία, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερα θετική συμβολή που μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία η λειτουργία του ΚΑΠΗ.

Εκτός του Δημάρχου κ. Καλαντζή και της προέδρου του Ν.Π. δομών ΚΑΠΗ κας Καραπάνου, στην ειδική τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν: Οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρίζος Αχιλλέας, Γκάρτζιος Χρήστος, Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καραπάνου Αναστασία, Ξώνα Γεωργία, Γεωργάνου Έλενα, Γάλλιου Μαρία,. Ζάβαλης Βασίλειος, Κάλλης Θεόδωρος, Πάντος Δημήτριος και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Aναβίωσαν το παραδοσιακό «Καγκελάρι» οι Παπαδιώτες

03/05/2019, 11:17 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την “Διατροφή στην Παιδική ηλικία” από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

15/11/2018, 3:07 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

08/09/2018, 3:42 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

17/08/2018, 10:52 πμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η παράδοση συναντάει τη γεύση στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

22/07/2018, 12:11 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

14/07/2018, 5:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites