Ασφαλείς οι Πρεβεζάνοι της Κωνσταντινούπολης-Σε εξέλιξη το Πραξικόπημα στην Τουρκία

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Τουρκία καθως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα.
Η στάση των στρατιωτικών ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Ελλάδας), όταν σχεδόν ταυτόχρονα άρματα μάχης και στρατιώτες απέκλεισαν τις γέφυρες του Βοσπόρου, καθώς επίσης και το αεροδρόμιο του Ατάτουρκ.
Την ίδια στιγμή στους δρόμους της Άγκυρας ακούγονταν πυροβολισμοί και τανκς έκαναν την εμφάνισή τους. Λίγα λεπτά αργότερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωνε ότι υπάρχει σε εξέλιξη πραξικόπημα από μερίδα του στρατού που όμως δεν θα περάσει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Η κρατική τηλεόραση TRT έχει καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες καi λίγο μετά τα μεσάνυχτα μετέδωσε δελτίο ειδήσεων στο οποίο αναφερόταν πως ο στρατός ελέγχει τη χώρα, έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο και θα καταρτίσει σύντομα νέο Σύνταγμα.
Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε διάγγελμα στον τουρκικό λαό μέσω Skype, και είπε στους πολίτες ότι η κυβέρνση “θα το ξεπεράσει”. Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό στη Μαρμαρίδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, έστειλε μήνυμα στους πολίτες να διαδηλώσουν, να μην φοβηθούν και να αποτρέψουν το πραξικόπημα.
Το mypreveza.gr επικοινώνησε με συμπατριώτες μας Πρεβεζάνους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη και οι οποίοι μας μετέφεραν “Είμαστε καλά. Ελικόπτερα πετάνε και ακούμε πανηγυρισμούς μάλλον απ αυτούς που είναι υπέρ του πραξικοπήματος. Δεν ξέρουμε τίποτε άλλο.Δεν ξέρουμε τι θα γίνει “
Να σημειώσουμε ότι από τις 22:00 ώρα Ελλάδος υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη τη χώρα και πως τα σύνορα της Τουρκίας είναι πλέον κλειστά πράγμα που σημαίνει ότι όσοι είναι αυτοί την στιγμή στην Τουρκία δεν μπορούν να φύγουν.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites