Τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενθαρρύνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων Ηπείρου


Την οργάνωση εκδήλωσης για ζητήματα γυναικείων συνεταιρισμών και γυναικείας επιχειρηματικότητας εν γένει αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην Άρτα για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο σε κάθε άλλη δραστηριότητα.


Οι λεπτομέρειες της ημερίδας συζητήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφειάρχη, αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότση, με άξονα την ανάπτυξη θεματικών που αφορούν ζητήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και ισότητας των φύλων. Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος κ. Π. Μητροκώστα σημείωσε πως «στην Επιτροπή είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε έργο. Στόχος είναι η ανάδειξη των φορέων και η πραγματική βοήθεια προς τις γυναίκες». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προγραμματίζονται επισκέψεις σε χώρους που δραστηριοποιούνται γυναίκες, συνεταιρισμοί, αγροτικές επιχειρήσεις συνολικά στην Ήπειρο.


                                     Δράσεις σε σχολικές μονάδες


Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την οργάνωση δράσεων σε σχολικές μονάδες για την ανάδειξη των ζητημάτων ισότητας των φύλων, που προγραμματίζεται από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Τον σχετικό σχεδιασμό ενέκρινε προ εβδομάδων και η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, και περιλαμβάνει τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites