Τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενθαρρύνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων Ηπείρου


Την οργάνωση εκδήλωσης για ζητήματα γυναικείων συνεταιρισμών και γυναικείας επιχειρηματικότητας εν γένει αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην Άρτα για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο σε κάθε άλλη δραστηριότητα.


Οι λεπτομέρειες της ημερίδας συζητήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφειάρχη, αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότση, με άξονα την ανάπτυξη θεματικών που αφορούν ζητήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και ισότητας των φύλων. Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος κ. Π. Μητροκώστα σημείωσε πως «στην Επιτροπή είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε έργο. Στόχος είναι η ανάδειξη των φορέων και η πραγματική βοήθεια προς τις γυναίκες». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προγραμματίζονται επισκέψεις σε χώρους που δραστηριοποιούνται γυναίκες, συνεταιρισμοί, αγροτικές επιχειρήσεις συνολικά στην Ήπειρο.


                                     Δράσεις σε σχολικές μονάδες


Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την οργάνωση δράσεων σε σχολικές μονάδες για την ανάδειξη των ζητημάτων ισότητας των φύλων, που προγραμματίζεται από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Τον σχετικό σχεδιασμό ενέκρινε προ εβδομάδων και η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, και περιλαμβάνει τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

“Μπαλάκι” έχει κάνει υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών ο Μωυσής Ελισάφ

22/06/2021, 9:40 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία”

18/06/2021, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο K. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Γιάννενα

18/06/2021, 4:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2021, 9:04 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites