«Το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο συμμετείχε με επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση “Teachers 4 Europe”

«Το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο συμμετείχε με επιτυχία
στην Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση “Teachers 4 Europe”

Το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος, το σχολικό έτος 2015-16, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4Europe το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως θέμα «Την Ευρώπη γύρω φέρνω, τους ζωγράφους της μαθαίνω»  και αποτέλεσε έναυσμα για ένα ταξίδι γνωριμίας με τις χώρες αλλά και τις αξίες που διέπουν την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε διάστημα έξι μηνών εφαρμόζοντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους με βιωματική προσέγγιση και χρήση Τ.Π.Ε (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας).

Με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο, και την Διαχειριστική Επιτροπή του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου για την υποστήριξή τους σε όλες τις δράσεις του σχολείου μας.
Τον επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου κ. Δημήτρη Γκόλα για την επίσκεψή του στο σχολείο μας και όλα όσα ενδιαφέροντα μετέφερε στους μικρούς μαθητές. Τους ambassadors της Δράσης Teachers4Europe στην Πρέβεζα κα Σοφία Πασσά και κ. Νασοθύμιο Θεόδωρο και την κα Σαΐτη Σοφία Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής

Ευχαριστώ επίσης θερμά (με χρονική σειρά που έλαβαν μέρος στη δράση μας) τον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη για την ζεστή φιλοξενία του και την ξενάγησή μας στην Πινακοθήκη, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας για την εποικοδομητική επίσκεψή μας στους χώρους της, τον εκπαιδευτικό- ζωγράφο κ. Κώστα Καλέντζη για την εξαιρετική παρουσίαση στα παιδιά της ιδιαίτερης τεχνικής που ο ίδιος χρησιμοποιεί, τον ζωγράφο-αγιογράφο Γεώργιο Τριανταφυλλίδη για την προθυμία του να μυήσει τα παιδιά στα μικρά μυστικά της αγιογραφίας και την εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας» για την πολύτιμη βοήθεια στον σχεδιασμό και την εκτύπωση της σχολικής μας εφημερίδας.

Τέλος ευχαριστώ όλους τους γονείς που στήριξαν και συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα και τις συναδέλφους στο σχολείο μας  αλλά, πάνω από όλους, ευχαριστώ τους μικρούς μου μαθητές που με τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό τους δώσανε ζωντάνια στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος. Έτσι η δράση αυτή υπήρξε, τόσο για αυτά όσο και για μένα, μια υπέροχη εμπειρία γνώσεων και δημιουργίας.
Η Υπεύθυνη του Προγράμματος,
Προϊσταμένη του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου

Καρτεζίνη Ελένη


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : “Μια χώρα δυο αιώνες μετά”

26/07/2021, 3:43 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Το νέο ποιητικό βιβλίο του Σωτήρη Νούσια παρουσιάζεται στον κήπο του Art Café

23/07/2021, 10:32 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο το 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

06/07/2021, 9:37 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε Διαδικτυακό Project στην Κορέα συμμετείχε η Παιδική Χορωδίας Πρέβεζας “Αρμονία”

24/11/2020, 10:30 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites