Σύσκεψη με θέμα την καθαριότητα στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας στο Δημαρχείο

Θέματα που αφορούν  το ζήτημα της καθαριότητας του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας ενόψει της  καλοκαιρινής περιόδου συζητήθηκαν σε σύσκεψη  που συγκάλεσαν ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων  και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Σαραμπασίνας.

Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν  όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγωνία που και οι  ίδιοι έχουν έτσι ώστε  η διαχείριση των απορριμμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να γίνει με τρόπο που  θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.

Οι καταστηματάρχες κατέθεσαν   τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάνοντας παράλληλα και τις υποδείξεις τους ενώ τόσο ο αντιδήμαρχος Παύλος Σαραμπασίνας όσο και ο πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης εξέφρασαν την πεποίθηση  ότι με καλή διάθεση   και αμοιβαία συνεργασία   η θερινή σεζόν θα κυλήσει με τα  καλύτερα δυνατά αποτελέσματα   για όλους. Ο κ. Σαραμπασίνας ζήτησε μάλιστα από τους καταστηματάρχες για ότι χρειαστούν και για όποιο πρόβλημα ανακύψει να έχουν απευθείας προσωπική επικοινωνία μαζί του για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διευθέτηση, ενώ τόνισε πως σε αντίθεση με πέρσι φέτος δεν ξεκίνησε τόσο καλά η σεζόν στο θέμα της καθαριότητας, ζητώντας να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αφού το φετινό καλοκαίρι αναμένεται πάρα πολύ μεγάλος όγκος τουριστών στην περιοχή μας πολύ μεγαλύτερος από άλλες χρονιές. Παρακάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να βοηθήσουν για την καλύτερη λειτουργία της πόλης στο θέμα της καθαριότητας ενώ προανήγγειλε πως για όποιους δεν τηρούν την νομιμότητα για πρώτη φορά φέτος θα κοπούν πρόστιμα τα οποία αρχικά θα είναι της τάξεως των 150 ευρώ, ενώ αν συνεχιστούν οι παραβάσεις το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγαλύτερο.Έδειξε μάλιστα παραδείγματα κάδων που παραδίδονται καθαροί και μέσα σε μία μέρα βρωμίζουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με σαφή διάθεση αυτοκριτικής ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Σπύρου Κόκκαλη ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Εαν φύγουμε από εδώ ότι φταίει ο Δήμος και εμείς κάνουμε καλά την δουλειά μας θα είμαστε βρώμικοι.Κάθε ένας από εμάς ξέρει τι γίνεται. Αν πρόκειται να θέλουμε καθένας μια σκουπιδιάρα, κάθε ένας ένα κάδο … Καταρχήν πρέπει να αρχίσουμε να σεβόμαστε αυτούς που δουλεύουν στα σκουπίδια, οι οποίοι μας ξεφορτώνουν τόνους ολόκληρους, όλα τα χρόνια. Είναι ντροπή μας που τους έχουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κρίμα αυτοί οι άνθρωποι σκουπίδια μαζεύουν. Μη μας φέρει ο θεός κάποια στιγμή κάποιο παιδί μας ή κάποιο ανήψι μας κάνει αυτή τη δουλειά. Άρα εδώ θα πρέπει να κουβεντιάσουμε που θα κάνουμε πίσω εμείς, που θα κάνει λίγο μπροστά ο Δήμος και που θα δεχθούμε εμείς να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να πούμε ότι κάνουμε λάθη. Δεν έχει να ζητάμε όλη την μέρα σκουπιδιάρα πρέπει να πληρώσουμε κύριοι”

Κάποιοι καταστηματάρχες ζήτησες να γίνεται συχνότερη συγκομιδή απορριμμάτων στο Ιστορικό Κέντρο με τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ευάγγελο Ροπόκη, ο οποίος παρευρέθηκε στην σύσκεψη ως καταστηματάρχης να λέει πως κάτι τέτοιο στην Πρέβεζα δεν μπορεί να συμβεί καθώς δεν υπάρχει ΧΥΤΑ και δεν γίνεται οι σκουπιδιάρες να κάνουν τόσα δρομολόγια στο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο συζητήθηκε είναι ο τρόπος καθαρισμού των κάδων με τους περισσότερους να καταλήγουν πως τους κάδους των καταστημάτων υποχρεούνται να τους πλένουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Στο περιθώριο της σημερινής σύσκεψης το θέμα της οποίας ήταν η καθαριότητα συζητήθηκε και ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό του παρκαρίσματος οχημάτων στα στενά του Ιστορικού Κέντρου, με τον κ. Κόκκαλη να λέει πως για το θέμα αυτό θα πρέπει να γίνουν καταγγελίες στη Δημοτική Αστυνομία κάτι που έχει γίνει πάρα πολλές φορές από τους καταστηματάρχες, αλλά όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα στο παρελθόν το mypreveza.gr δημοσίευσε και άρθρο για το γεγονός, κανείς όμως από τους αρμόδιους φορείς δεν έδειξε την δέουσα προσοχή ως όφειλε για το θέμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites