Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ιωάννινα 15 Ιουνίου 2016


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και συμμετείχε από την περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Καραμπίνας,  εκπρόσωποι των δήμων, του Παν/μίου Ιωαννίνων, των ΔΙΕΚ και ΣΔΕ καθώς τοπικών φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι φορείς ενημερώθηκαν για τους στόχους της Στρατηγικής 2020 και της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των πολιτών σε προγράμματα κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.
Οι άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συζήτηση, εκτός από τις αδυναμίες και ελλείψεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ήταν καταρχήν οι δράσεις που σχετίζονται με τη Διά Βίου Μάθηση σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, οι εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες των πολιτών και η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η ανίχνευσή τους, η ενημέρωση των πολιτών, και κυρίως η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων.
Τα συμπεράσματα της συνάντησης θα συμβάλλουν στο να :
  • να επισημάνουμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο στο πεδίο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης
  • να ακούσουμε σκέψεις και απόψεις για τον συντονισμό και την προώθηση κοινών δράσεων που θα απαντούν στις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  • να διατυπώσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν στη ‘‘χάραξη πολιτικών’’ για τη Διά Βίου Μάθηση


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εντάχθηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση ερευνητικών υποδομών του ΚΥΕΙΑ του Π.Γ.Ν.Ι.

02/12/2021, 3:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

26/11/2021, 4:15 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

26/11/2021, 11:11 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βίντεο από την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος του Π. Κ Θεσπρωτικού στην Άρτα

25/11/2021, 11:22 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων : “Νέα ωμή και προκλητική παρέμβαση του Περιφερειάρχη στο έργο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ)”

25/11/2021, 11:13 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ν.Λιβιεράτος : Το ατομικό δικαίωμα υποκλίνεται στο συλλογικό δικαίωμα της προστασίας της κοινωνίας

24/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites