ΣΑΛΟΣ από τις καταγγελίες Λογοθέτη στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας- Σε θολά νερά η απάντηση του Δήμου Πρέβεζας

Έντονος ήταν ο απόηχος που άφησαν οι καταγγελίες του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζας” στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο ΣΤΑΘΜΟΣ της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού με τον Νίκο Λιβιεράτο και την Ανδριάνα Σολδάτου. Τα όσα είπε ο κ. Λογοθέτης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Δήμου Πρέβεζας ο οποίος έστειλε δελτίο τύπου στο οποίο δίνει τις δικές του απαντήσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμος Πρέβεζας το μόνο το οποίο ξεκαθαρίζει είναι ότι οι Σύλλογοι που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Κολυμβητήριο το χρησιμοποιούν βάση σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο. Ο κ. Λογοθέτης όμως δεν αναφέρθηκε σε αυτό αλλά στον τρόπο που λειτουργούν οι σύλλογοι στο Κολυμβητήριο και άφησε ξεκάθαρες αιχμές για φορολογικές παραβάσεις κάτι για το οποίο ο Δήμος μπορεί να μην το γνωρίζει όμως αφού το Κολυμβητήριο είναι Δημοτικό οφείλει να ελέγξει.Εντύπωση επίσης προκαλεί το σημείο 3 της απάντησης του Δήμου Πρέβεζας όπου αναφέρει : “Ο κ. Λογοθέτης μιλάει για επιβάρυνση της Δημοτικής αρχής με έξοδα λειτουργίας των Δημοτικών χώρων. Μήπως θα έπρεπε στο γενικότερο πλαίσιο κατά τον κ. Λογοθέτη να κλείσουν όλοι οι Δημοτικοί χώροι και τα παιδιά μας να στραφούν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα ή προς άλλες κατευθύνσεις; Δεν αποτελεί κατά τον κ. Λογοθέτη καταστατική υποχρέωση της κάθε Δημοτικής αρχής η παροχή χώρων άθλησης προς όλους τους Δημότες οι οποίοι επιβαρύνονται και με Δημοτικά τέλη για τον λόγο αυτό;”
Μα καλά είναι δυνατόν ο σημερινή δημοτική αρχή να ισχυρίζεται ότι οι αθλητικοί χώροι της Πρέβεζας και δει το Κολυμβητήριο που όπως μάλιστα αναφέρει πληρώνουν Δημοτικά Τέλη οι δημότες είναι ανοιχτοί;;;;Μάλλον αυτός που έγραψε αυτή την απάντηση έχει να περάσει χρόνια από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας …Ας του δείξουμε  λοιπόν ενημερωτικά πως είναι οι Αθλητικοί Χώροι που οι Δημότες Πληρώνουν Δημοτικά Τέλη ….Πως η Δημοτική Αρχή σέβεται τα χρήματα που εισπράττει ως Δημοτικά Τέλη από τους Δημότες …Στο σημείο 3 λοιπόν της απάντησης θα σταθούμε τις επόμενες μέρες με εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από όλους τους αθλητικούς χώρους της Πρέβεζας!!!!
Διαβάστε την απάντηση του Δήμου της Πρέβεζας:
Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Λογοθέτη σε ραδιοφωνική εκπομπή για «διακίνηση μαύρου χρήματος» και «σκιές» εντός του Δημοτικού κολυμβητηρίου Πρέβεζας ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει τα κάτωθι:
  1. Η παραχώρηση των Δημοτικών αθλητικών χώρων προς τους συλλόγους της πόλης ακολουθεί την νόμιμη διαδικασία κατά γράμμα. Η χρέωση των συλλόγων γίνεται με βάση τον κανονισμό των τελών τα οποία ορίζονται και ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας κάθε έτος. Θυμίζουμε πως ο κανονισμός τελών αθλητικών χώρων κατά την τελευταία περίοδο ψηφίστηκε παμψηφεί από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας.
  2. Η χρέωση γίνεται προς όλους και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και σε περίπτωση μη καταβολής αυτών βεβαιώνονται στην αρμόδια εφορία, όπως και έχει συμβεί κατά το παρελθόν.
  3. Ο κ. Λογοθέτης μιλάει για επιβάρυνση της Δημοτικής αρχής με έξοδα λειτουργίας των Δημοτικών χώρων. Μήπως θα έπρεπε στο γενικότερο πλαίσιο κατά τον κ. Λογοθέτη να κλείσουν όλοι οι Δημοτικοί χώροι και τα παιδιά μας να στραφούν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα ή προς άλλες κατευθύνσεις; Δεν αποτελεί κατά τον κ. Λογοθέτη καταστατική υποχρέωση της κάθε Δημοτικής αρχής η παροχή χώρων άθλησης προς όλους τους Δημότες οι οποίοι επιβαρύνονται και με Δημοτικά τέλη για τον λόγο αυτό;
  4. Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αποτελεί αποκλειστικά και μόνο η τήρηση των κανόνων χρήσης των συγκεκριμένων χώρων σύμφωνα με τα ισχύοντα τα οποία αναφέρονται στην εκάστοτε σύμβαση παραχώρησης. Οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα των συλλόγων εμπίπτει στην αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών και καλό θα είναι εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία να κατατεθούν από τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  5. Δεν απαγόρευσε ποτέ κανείς ούτε στον κ. Λογοθέτη ούτε και σε κανέναν άλλον να έλθει σε επαφή με τον Δήμο και να καταθέσει τις προτάσεις τις οποίες αναφέρει. Κάτι το οποίο ο Δήμος ήδη πράττει με όλα τα σωματεία και τους ανθρώπους του αθλητισμού με σκοπό πάντα την καλύτερη λειτουργία των Δημοτικών χώρων.
  6. Αναμένουμε βέβαια από τον κ. Λογοθέτη να καταθέσει δημόσια σε τι αναφέρονται οι «σκιές» τις οποίες επικαλέστηκε και να δώσει περαιτέρω στοιχεία ώστε η Δημοτική αρχή να προασπίσει και το κύρος της αλλά και το κύρος των ανθρώπων που είτε εργάζονται είτε προσφέρουν στους συγκεκριμένους χώρους (ένας εκ των οποίων υπήρξε και ο ίδιος ο κ. Λογοθέτης με επίσης μεγάλη προσφορά) επί σειρά ετών και να αποδοθούν εάν υπάρχουν και όπου υπάρχουν ευθύνες. Συγκεκριμένα όμως με στοιχεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες!!!

                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites