ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων

Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων, σε Πατραϊκό Κόλπο και Αρτα-Πρέβεζα, που περιλαμβάνει και επαφές για συνεργασία με διεθνείς παίχτες του χώρου (μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα), ακολουθούν τα ΕΛΠΕ.
AdTech Ad

Σε μια στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τις γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες στον Πατραϊκό, τα αποτέλεσμα των τρισδιάστατων μοντέλων έχουν δείξει κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο όμιλος κουβεντιάζει με πολλούς διεθνείς παίκτες το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επόμενες φάσεις.
Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα εταιρειών του χώρου, κάποιες εκ των οποίων συμμετείχαν και στη πρόσφατη συνάντηση που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ στην Αθήνα με συμμετοχή εκπροσώπων 80 εταιρειών, όπως η Total και η ExxonMobil, δίχως ωστόσο για την ώρα να υπάρχει κάτι περισσότερο.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των ερευνών, τυχόν θετικά ευρήματα θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων, άλλωστε η πλήρης επεξεργασία και ερμηνεία των γεωφυσικών ερευνών δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μετά το φθινόπωρο, και εν συνεχεία απαιτείται γεώτρηση για να αποδειχθεί η ύπαρξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι συνομιλητές των ΕΛΠΕ θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασίες τόσο για το Πατραϊκό, όσο και για την Άρτα – Πρέβεζα, όπως λένε πηγές του ομίλου.
“Σχετικά με την εκμετάλλευση στα χερσαία οικόπεδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι οι μεγάλοι ξένοι παίκτες μας χτυπούν την πόρτα, προτείνοντας μας συνεργασία για τη 2η και 3η φάση του διαγωνισμού”, είπε χαρακτηριστικά χθες μιλώντας στη γενική συνέλευση του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης.
Εφόσον οι περιοχές που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τα ΕΛΠΕ δικαιολογήσουν τις προσδοκίες που έχουν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, τότε ίσως να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του ξένου πετρελαϊκού παράγοντα για έρευνες και σε άλλα πιο δύσκολα οικόπεδα, όπως στο Ιόνιο, γιατί όχι και στη Νότια Κρήτη.
Προς το παρόν, οι επαφές αφορούν στη περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού όπου οι σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, καλύπτοντας μια συνολική έκταση περίπου 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Χρησιμοποιήθηκε το ερευνητικό σκάφος «Polar Empress» με σεισμικές καταγραφές 1600 Km2 τριών διαστάσεων και άλλων 300 Km2 δύο διαστάσεων.
“Οι επόμενες δυο τρεις χρονιές θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μπορεί ν’ αλλάξουν την εικόνα της εταιρείας. Τα πρώτα μηνύματα επαναλαμβάνω, είναι άκρως ενθαρρυντικά, περιμένουμε μετά το καλοκαίρι πιο ακριβή στοιχεία και φυσικά ν’ ανακοινώσουμε και διεθνείς συνεργασίες”, επεσήμανε ο κ. Στεργιούλης
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, τα ΕΛΠΕ φιλοξένησαν στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, τη 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής- Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), στην οποία και συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από συνολικά 80 διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Το παρών είχαν δώσει στελέχη των ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, κ.ά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δημοτική Κολυμβητήριο Πρέβεζας : Η κατάσταση παραμένει ίδια στα γήπεδα μπάσκετ 15 μέρες μετά την κακοκαιρία

09/12/2021, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χριστουγεννιάτικες “παραδόσεις”στους Παιδικούς Σταθμούς από τον Δήμο Πρέβεζας

09/12/2021, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας : Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο

09/12/2021, 11:25 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Κυριακή το Bazaar του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα – Λαχειοφόρος με δύο παιχνίδια Playmobil

09/12/2021, 11:09 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

08/12/2021, 3:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μετάθεση από την Περιφέρεια Ηπείρου του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Πρέβεζας

08/12/2021, 2:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites