Ιταλοί πήγαν σε ταβέρνα της Πρέβεζας να φάνε Λαγοκέφαλο!

Ένα περιστατικό που πρέπει να επιστήσει τη προσοχή των αρχών της Πρέβεζας συνέβη σε Ταβέρνα της πόλης την Δευτέρα 27 Ιουνίου.
Ιταλοί  πήγαν σε γνωστή ταβέρνα στα στενά σοκάκια της πόλης, έχοντας μαζί τους ένα ψάρι που είχαν ψαρέψει προηγουμένως και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να το ψήσουν και να τους το σερβίρουν.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έμπειρος στα ψάρια αντελήφθη αμέσως ότι πρόκειται για το τοξικό ψάρι Λαγοκέφαλος που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ μετά το 2003 εμφανίστηκε και στηΜεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Το συγκεκριμένο ψάρι ψαρεύτηκε στην Πάλαιρο κοντά. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Όπως ήταν λογικό ο ιδιοκτήτης δεν μαγείρεψε το λαγοκέφαλο και αρνήθηκε να σερβιριστεί στην γνωστή Πρεβεζάνικη Ταβέρνα το συγκεκριμένο τοξικό ψάρι.
Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο συχνή η αλίευση του στα νερά της περιοχής μας, ίσως το Λιμενικό και οι Επαγγελματίες ψαράδες να πρέπει να κινητοποιηθούν και να κάνουν μία εκστρατεία ενημέρωσης καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος ερασιτέχνες ψαράδες να πιάσουν στο αγκίστρι τους το συγκεκριμένο ψάρι και χωρίς να το αντιληφθούν να το καταναλώσουν!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites