Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κασαπίδης από την Πρέβεζα

Από την Ήπειρο και την Πρέβεζα ξεκίνησε η περιοδεία του τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη.
Ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και Φορείς, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλαισιωμένος από τον Βουλευτή ΝΔ Πρέβεζας Στ. Γιαννάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν. Τζίμα και στελέχη της ΝΔ.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Κασαπίδης μίλησε για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα μέσα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική για τις παραλείψεις της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν κυβέρνηση ακόμα και αν εκείνος δεν κατείχε αξίωμα.«Αδράξαμε την ευκαιρία της προσκλήσεων της ΝΟΔΕ, να ξεκινήσουμε την καλοκαιρινή περίοδο ως τομέας αγροτικής πολιτικής, την περιοδεία του Τομεάρχη σε όλους τους Νομούς της χώρας και ξεκινάμε από την Πρέβεζα. Είδαμε τις ιδιαιτερότητες του Νομού και τυχόν προβλήματα στους Κλάδους όπως κτηνοτροφία, αλιεία και παράλληλα διαπιστώσαμε προοπτικές αναπτυξιακές. Έμεινα ενθουσιασμένος διότι αν και μικρός νομός, διαπίστωσα ότι πράγματι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βασίζεται στην πρωτογενή τομέα. Είδαμε ανθρώπους που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αναπτυγμένες δραστηριότητες σε όλη τη Χώρα.
Κάνοντας την αυτοκριτική μας ως ΝΔ μπορώ να πω ότι δεν ολοκληρώσαμε ένα σχεδιασμό που είχαμε πριν από το 2012 για να στηρίξουμε αυτόν τον Τομέα με όλους τους Κλάδους του. Ωστόσο, παραδίδοντας την εξουσία το 2014 η ΝΔ, έφτασε σε ένα σημείο να έχει διαχειριστεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό τα προβλήματα ώστε να υπάρχει μια ελπίδα και προοπτική να γίνει κάτι καλύτερο.
Μια διαπίστωση που κάνω και η οποία επιδεινώνει το πρόβλημα του Πρωτογενή Τομέα σε σχέση με αυτό που παρέδωσε η ΝΔ, είναι ότι το 2014, η σημερινή πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Γεωργίας ασκούσε δριμεία κριτική στη ΝΔ για την πολιτική που ακολούθησε στην Γεωργία και μάλιστα πολλά από τα μέτρα που τότε συζητούνταν να έρθουν προς ψήφιση ή που είχαν ψηφιστεί σε πολύ ηπιότερη μορφή από τα σημερινά, τα θεωρούσαν «ταφόπλακα». Συγκεκριμένα μια δέσμη μέτρων που ήταν προς συζήτηση, ο κ. Αποστόλου έλεγε τότε πως θα είναι «ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα».
Σας διαβεβαιώ πως μετά το δημοψήφισμα του 2015, όλα μα όλα αυτά τα μέτρα που κατήγγειλε ο κ. Αποστόλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υπερψηφιστεί και μάλιστα στην χειρότερή τους μορφή. Μιλάμε για μία υπερφορολόγηση του αγροτικού κόσμου, όχι μόνο στο εισόδημα, αλλά και στον ΦΠΑ, στην έμμεση φορολόγηση, στο κόστος παραγωγής, στην αύξηση των εισφορών σε δυσβάσταχτα ποσά για τους επαγγελματίες παραγωγούς. Οι αγρότες ζούνε μια σκληρή πραγματικότητα σήμερα και ειδικά από την εφαρμογή της Νομοθεσίας την τρέχουσα χρονιά αλλά και τα μέτρα που από το καλοκαίρι και το 2017 που τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή. Δεν θα αντέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Όσοι παραμείνουν στα επίπεδα της ανοργανωσιάς που επικρατεί, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν. Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην συγκέντρωση της γης σε όσους έχουν πλούτο. Επομένως εκφράζω την ανησυχία μου για αυτή την ανατροπή στην αγροτική κοινωνία που συντελείτε στη Χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασαπίδης.
Η ΝΔ σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, έχει μελετήσει και σχεδιάσει μια σειρά από 11 σημεία και μία χαμηλή φορολόγηση για την στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως 13% ενιαία φορολόγηση του Αγροτικού Εισοδήματος και την διατήρηση του ΟΓΑ.  «Οι δεσμεύσεις της ΝΔ και του Προέδρου μας είναι ενιαίος φορολογικός συντελεστής στο 15%, αλλαγή των στόχων της χώρας στην επίτευξη των πλεονασμάτων στο 2% και εφόσον αυτό επιτευχθεί, αμέσως μετά μιλάμε για μείωση του ΦΠΑ στο 13% και όχι στο 24% που ισχύει σήμερα. Καθώς επίσης να σταματήσει και το ποσοστό προκαταβολής φόρου στο 65% και να μειωθεί στο 50%».είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites