Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΦΕ Πρέβεζας μετά από 8 χρόνια παρουσίας στο χώρο της φωτογραφίας και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πρέβεζας και θέλοντας να κάνει ένα επιπλέον βήμα στην ανοδική της πορεία, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας και βίντεο σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2016 στην Πρέβεζα.
Το 1ο φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο πρόκειται να αποτελέσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων φωτογραφίας και προβολών βίντεο, πλαισιωμένο από ποικίλες εκδηλώσεις όπως, κυκλικό τραπέζι για τη φωτογραφία και το βίντεο, εγκατάσταση (installation), διαλέξεις, παρουσίαση περιφερειακών φωτογραφικών λεσχών, portfolio review κ.α. με κύριο στόχο να φέρει την τοπική κοινωνία πιο κοντά στην τέχνη της φωτογραφίας, του βίντεο και της εγκατάστασης (installation). Θα αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές πτυχές της τέχνης της φωτογραφίας και του βίντεο. Θα παρουσιαστεί το έργο όχι μόνο καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταθέσουν και να μοιραστούν με το κοινό τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες κατά το 3ήμερο των κορυφαίων εκδηλώσεων στις 24-26 Ιουνίου 2016.
Τέλος, η ΕΦΕΠ φιλοδοξεί να αποτελέσει τόσο το φεστιβάλ όσο και η πόλη της Πρέβεζας πόλος έλξης για τους φίλους της σταθερής και της κινούμενης εικόνας.
Καλλιτεχνικός Δ/ντης του φεστιβάλ: Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας
Οργανωτική Επιτροπή: Κατερίνα Κορωναίου, πρόεδρος, μέλη: Χρήστος Κάτσανος, Γιάννης Βουρβούλακας, Τάσος Αντωνίου, Βελισσάρης Νάτσος, Θεόφιλος Καζαντζίδης, Χρυσούλα Λιβανού και Ιωάννης Βέλλης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε Διαδικτυακό Project στην Κορέα συμμετείχε η Παιδική Χορωδίας Πρέβεζας “Αρμονία”

24/11/2020, 10:30 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

REQUIEM (Παγκόσμιος τρόμος υψηλού ιικού φορτίου)

31/10/2020, 8:23 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Η άλλη Πρέβεζα στη δίνη της Ιστορίας»

30/10/2020, 8:20 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΗ” – Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Δημήτρη Βασιλείου

28/09/2020, 4:04 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας παρουσιάζει το έργο “Η ‘Οπερα της Πεντάρας ” του Μπέρτολτ Μπρέχτ

23/09/2020, 10:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο “Μικρός Πρίγκιπας” ταξιδεύει στην Πρέβεζα

06/08/2020, 6:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites