“Έπεσαν” οι υπογραφές για δυο σημαντικά έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε σήμερα την ένταξη στο εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) δύο σημαντικών έργων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ και την επέκταση των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Βλαχέρνα Άρτας, με προϋπολογισμό 5,4 εκατ. ευρώ.

Η ένταξη των έργων στο εθνικό ΠΔΕ δίνει τη δυνατότητα της άμεσης δημοπράτησής τους από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το Υπουργείο Οικονομίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία των δύο έργων για την περιοχή, προχώρησε κατά προτεραιότητα στην πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών που εξασφαλίζουν την άμεση έναρξη υλοποίησης των έργων. Τα έργα αυτά θα ενταχθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο ΕΣΠΑ, έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα εκδώσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Έτσι λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες για τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων στην Ήπειρο, μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τ. Καλογιάννη, των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης των ΧΥΤΑ της Ηπείρου και Δημάρχων.


Σε επικοινωνία που είχε  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ  κ. Αλέξη Χαρίτση, ενημερώθηκε για την σημερινή υπογραφή της ένταξης σε ΣΑΕ της χρηματοδότησης των έργων κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 12.467.365 ευρώ και της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Άρτας με συνολικό προϋπολογισμό 5.415.689,27 ευρώ.

Επίσης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κινήθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή,  ενδεχομένως  την ερχόμενη Τρίτη, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου,  ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites