Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αποδέχθηκε την ένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της παράκτιας ζώνης

photo Αντώνης Πάσχος
Την αποδοχή της ένταξης του έργου του  βιολογικού καθαρισμού της παράκτιας ζώνης  ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο  Πρέβεζας.


Στην αποδοχή της απόφαση ένταξης του   έργου   “ Συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου και οικισμού Λούτσας  και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου “ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος  2000-2014” προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας  στην τελευταία του συνεδρίαση.
Το έργο  προυπολογισμού   36.668.164,70 ευρώ, εντάχθηκε με την υπ. αριθμ 91/23-3-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Το φυσικό αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνει:
Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων συλλογής και αγωγών μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βράχου, παραλίας  Λυγιάς, Ριζών,  παραλίας Ριζών, Καστροσυκιάς, παραλίας Καστροσυκιάς,  Καναλίου,  Ν.Σινώπης  και Ν.Σαμψούντας.
Συνολικά στα διοικητικά   όρια του Δήμου Πρέβεζας θα κατασκευαστούν 73.328 μέτρα αγωγών βαρύτητας, 34.811 καταθλιπτικών αγωγών και 25 αντλιοστάσια.
Επίσης θα κατασκευαστούν  τα αποχετευτικά δίκτυα συλλογής και οι αγωγοί μεταφοράς του οικισμού Λούτσας και παραλίας Λούτσας, Συνολικά στα διοικητικά όρια  του Δήμου Πάργας θα κατασκευαστούν  7.444 μέτρα αγωγών βαρύτητας , 2830 μέτρα καταθλιπτικών  αγωγών και 4 αντλιοστάσια.
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την   κατασκευή   την  εγκατάσταση επεξεργασίας δυναμικότητας 16.630 ισοδύναμων κατοίκων για την κάλυψη των αναγκών της 20ετίας, σε γήπεδο ανατολικά του παραλιακού οικισμού Καστροσυκιάς στην τοποθεσία “Προβατοστάνη” σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 18 στρεμμάτων.
Η επεξεργασία θα γίνει με το σύστημα της ενεργούς ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με παράλληλη  σταθεροποίηση της ιλύος, απονιτροποίηση και βιολογική απομάκρυνση φωσφόρου.
Από την ΕΕΛ  η μεταφορά   και η διάθεση των επεξεργασμένων  λυμάτων θα γίνει με αγωγό  συνολικού μήκους 8.217 μέτρων  εκ των οποίων τα 1.800 υποθαλάσσια στην περιοχή  του βόρειου άκρου  της  παραλίας Λεύκας.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης    εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της  Δημοτικής Αρχής για την ένταξη αυτού του   μεγάλου και σημαντικού έργου το οποίο θα δώσει οριστική λύση όσον αφορά την διάθεση των  αστικών λυμάτων για   παράκτιους  οικισμούς καθώς και οικισμούς της “ενδοχώρας” .
Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊλη  το έργο θα συμβάλλει στην προστασία της  δημόσιας υγείας, στην προστασία  του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της θάλασσας αλλά και ολόκληρης της παραλιακής ζώνης- και όχι μόνο- καθώς και στην αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού.

Τέλος ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη  Αλ.Καχριμάνη και το Περιφερειακό Συμβούλιο που αναγνώρισαν την αναγκαιότητα του  έργου αυτού και το ενέταξαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπειρος 2014-2020.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Η Λ.Ε.Κ. είναι ένας αποταμιευτήρας αξιών και αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους

21/05/2022, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Μικρασία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

21/05/2022, 3:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ειδική ενημερωτική & εκπαιδευτική ημερίδα από την Νέα Ένωση Ξενοδόχων

21/05/2022, 11:08 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites