ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Οδηγείτε τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση”

Όταν ο Τζιάννι Ανιέλι έλεγε ότι ‘’υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμο από τη Δεξιά, και είναι εκείνη η Αριστερά που μπορεί να  κάνει, όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά», είναι προφανές ότι μια Αριστερά σαν εσάς του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του.
Και γιατί το αναφέρω αυτό;
Γιατί με το προκάλυμμα της Αριστεροσύνης σας, φέρνετε μέτρα που ποτέ πριν δεν έχει αποτολμήσει να περάσει Κυβέρνηση, σ΄ αυτή την αίθουσα.
Βιάζεστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να ψηφίσετε το ασφαλιστικό και το φορο-λογικό, με μέτρα 5,4 δις ευρώ και με μια υποσχετική άλλων 3,6 δις για το 2018.
Αυτό είναι το κόστος της ελπίδας που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό.
Ισοπεδώνετε, μ’ αυτό το έκτρωμα που θα ψηφίσετε, τα Ταμεία, την Οικονομία και την Κοινωνία.
Μ’ αυτό το Νομοσχέδιο γίνεται πράξη η ατάκα του Αρμόδιου Υπουργού, του κυρίου Αλεξιάδη, ότι «τέλειωσαν τα άσχημα και έρχονται τα χειρότερα».
Σύρατε τη χώρα σε μια δήθεν διαπραγμάτευση, για μια αξιολόγηση που έπρεπε να είχε κλείσει από τον Νοέμβριο.
Η εξάμηνη αυτή καθυστέρηση, οδήγησε σε πρόσθετα μέτρα – και πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες – 3,6 δις ευρώ, δηλαδή 600 εκατομμύρια κάθε μήνα.
Και νομίζετε ότι με το Νομοσχέδιο που φέρνετε θα λύσετε κανένα από τα προβλήματα;
Πιστεύετε αλήθεια ότι μπορεί, ότι αντέχει ο ελληνικός λαός να πληρώσει αυτούς τους φόρους και αυτές τις εισφορές, που του επιβάλετε;
Είναι σίγουρο – και το ξέρετε και εσείς – ότι τα ληξιπρόθεσμα θα εκτοξευτούν τους επόμενους μήνες, όχι γιατί δεν θέλει ο κόσμος να πληρώσει, αλλά γιατί ήδη δεν μπορεί.
Είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
Οδηγείτε τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Πιστεύετε αλήθεια ότι μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες στην προςθετη επιβάρυνση που τους ετοιμάσατε, της τάξης του 50 – 56% του ακαθάριστου εισοδήματός τους, και μάλιστα από την 1η Ιουνίου;
Μπορεί ένας δικηγόρος ή ένας μηχανικός με εισόδημα 20.000 ευρώ να καταβάλει φόρους και εισφορές 11.901 ευρώ, δηλαδή, πάνω από το μισό του ακαθάριστου εισοδήματός του και να ζήσει, να φάει να ντυθεί, να  πληρώσει ΔΕΚΟ, να συντηρήσει την οικογένειά του με τα υπόλοιπα   8.000 ευρώ;
Ένας αγρότης με το ίδιο εισόδημα, θα χρειαστεί να πληρώσει 9.630 ευρώ! Μπορεί να το κάνει;
Και επειδή αναφέρθηκα στον αγροτόκοσμο, πιστεύω ότι ένα από τα πλέον άδικα και εξοντωτικά μέτρα που φέρνετε, είναι η κατάργηση της ασφαλιστικής ασυλίας για τους Οικισμούς κάτω από 2.000 κατοίκους.
Τα χωριά μας, έχουν ήδη ερημώσει, και όταν αναγκαστούν τα μικρομπακάλικα ή τα καφενεδάκια που έχουν παραμείνει ακόμα όρθια, να πληρώ-σουν δυσθεόρατες ασφαλιστικές εισφορές, δεν πρόκειται να μείνει τί-ποτα όρθιο και ανοικτό.
Κύριε Υπουργέ, αποσύρετε γρήγορα αυτή τη διάταξη, γιατί και ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος δεν θα έχει, και μεγάλη ζημιά θα κάνει.
Σε ό,τι αφορά το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο των μηχανικών, θέλω να σας πω ότι κυριολεκτικά εγκληματείτε.
Το Ταμείο των μηχανικών, είναι ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Η απόφασή σας για κατάργησή του είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά,  και αναποτελεσματική οικονομικά. Αναθεωρείστε την.
Κύριοι της Κυβέρνησης,
Με ετούτο το Νομοσχέδιο, καταδικάζετε, σε ακόμα περισσότερη καχεξία τον ιδιωτικό τομέα.
Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, προτιμούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να αναζητήσουν – αν βρουν – δουλειά μισθωτού ή και εργάτη ακόμα, προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Για σας ισχύει αυτό που ευρέως λέγεται: ότι δυστυχώς, άνθρωποι που έχτισαν καριέρες με συνθήματα σε πορείες, γκρεμίζουν τις ζωές των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά και για χρόνια!
Με τα μέτρα που φέρνετε, δεν θα υπάρξει καμία προοπτική για τους άνεργους και τη νέα γενιά.
Απομυζάτε και την τελευταία ικμάδα μόχθου κάθε εργαζόμενου, σκοτώνετε οποιοδήποτε κίνητρο για εργασία, πετσοκόβετε τις συντάξεις.
Νομοθετείτε, αφού έχετε φτάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, γι’ άλλη μια φορά, μόνο και μόνο για να πάρετε τις δόσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα αποτύχετε να πιάσετε τους στόχους σας.
Τα μέτρα που παίρνετε δεν δίνουν καμία προοπτική ανάπτυξης, ούτε εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.
Σας δίνουν μια μικρή ανάσα παραμονής στην εξουσία, και ξανά από Σεπτέμβριο θα μιλάμε για επιβολή νέων μέτρων.
Από την ώρα που πήρατε την εξουσία μέχρι σήμερα, αποδείξατε ότι κεντρική πολιτική σας επιλογή είναι η πρακτική της μίζερης αυτοσυντήρησης. Αρκείστε σ’ αυτό, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική, τελικά χωρίς αύριο.
Πανηγυρίζετε, για δήθεν θετικούς δείκτες.
Να θυμίσω ποιος είναι ο απολογισμός  της 15μηνης Κυβέρνησής σας;
Μας οδηγήσατε σε μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης, σε δραματική εκροή καταθέσεων, σε εσωτερική στάση πληρωμών, σε  «σκούπισμα» των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Οργανισμών του Δημοσίου, ουσιαστικά στο κλείσιμο των Τραπεζών, την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, το 3ο Μνημόνιο με 65 – 85 δις. Ευρώ νέα δανεικά.
Μας φέρατε νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, νέα μέτρα, νέα ύφεση, ταμεία σχεδόν άδεια, και τώρα με ετούτο το Νομοσχέδιο, οδηγείτε την ελληνική κοινωνία σε παραπέρα φτωχοποίηση.
Αυτά είναι τα πεπραγμένα σας, και μην επαίρεστε!
Φορτώνετε τους εγκληματικούς σας χειρισμούς, τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες, τις ιδεοληψίες, την απραξία, την συνειδητή μετάθεση αποφάσεων, τα δικά σας λάθη και τις παραλείψεις, στην πλάτη του κάθε  εξουθενωμένου μισθωτού, του κάθε συνταξιούχου, του κάθε ελεύθερου επαγγελματία.
Με εσάς, η Ελλάδα δεν θα έχει ελπίδα.
Η παραπέρα παραμονή σας στην εξουσία, μόνο δεινά θα συνεχίσει να επιφέρει στον τόπο.
Γι’ αυτό δώστε πολιτικό διέξοδο, στο αδιέξοδο που εσείς έχετε δημιουργήσει!

Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites