Συνεδρίασε στο Δήμο Πρέβεζας το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Πυρκαγιών

Η   ετοιμότητα και η συνεργασία των  αρμόδιων φορέων σε συνάρτηση με    την ενημέρωση των πολιτών αλλά και  την πολύτιμη παρουσία των εθελοντών της ΛΕΚ Πρέβεζας  θα αποτελέσουν και φέτος το  βασικό “όπλο” στην μάχη της  αντιμετώπισης αλλά πολύ περισσότερο  της πρόληψης των πυρκαγιών που  μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.
Αυτό υπογραμμίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου
του Δήμου  Πρέβεζας με την συμμετοχή  των συναρμόδιων φορέων (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, 131 Σ.Μ ,   Δασαρχείου, Αρχαιλογικής Υπηρεσίας ,  ΔΕΥΑΠ, Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων  κλπ).
Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης τόνισε ότι  μέσα στον  Ιούνιο θα γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης των 38 χιλιάδων ευρώ  που αφορούν την πυροπροστασία  υπογραμμίζοντας  πάντως ότι καλό θα ήταν τα χρήματα να έφταναν νωρίτερα προκειμένου να εκτελούνται πιό νωρίς και οι απαιτούμενες εργασίες.
Ο Δήμος πάντως έχει ήδη ξεκινήσει το καθάρισμα των κοινόχρηστων χώρων  και των αγροτικών δρόμων (με ιδιαίτερη έμφαση στις ευαίσθητες δασικές περιοχές ) δεδομένου ότι αφενός οι τελευταίες βροχοπτώσεις αλλά και  η συρρίκνωση της κτηνοτροφίας στον ορεινό όγκο  έχουν προκαλέσει  μεγάλη αύξηση της βλάστησης.
Ο Δήμος   έχει προχωρήσει επίσης στους ελέγχους των υδροστομίων ενώ όπως  επισημάνθηκε τα οχήματά του βρίσκονται στην διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  έτσι ώστε να βοηθήσουν τόσο στον ανεφοδιασμό  των οχημάτων όσο και στο έργο της πυρόσβεσης .
Ο  αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παύλος Σαραμπασίνας, ανέφερε ότι έχουν ήδη σταλλεί πολλά σημειώματα σε ιδιοκτήτες εκτάσεων  και οικοπέδων οι οποίοι δεν  προέβησαν στους απαραίτητους καθαρισμούς της βλάστησης ενώ  η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής επεσήμανε  ότι στο Ακτιο  θα σταθμεύουν  3 αεροσκάφη πετζετέλ    τα οποία θα εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή ενώ   επεσήμανε για μια ακόμη φορά  την  παράμετρο του κινδύνου που αντιμετωπίζουν αγρότες- οι οποίοι θα κριθούν υπεύθυνοι για πρόκληση πυρκαγιών σε  υπαίθριους χώρους- να χάσουν τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΕ.
Ιδιαίτερη σημασία ο κ.Βαρδής έδωσε και στην ενημέρωση των πολιτών ενώ από πλευράς του εκπροσώπου της 131 Σ.Μ Ακτίου  τονίστηκε ότι  από 1η Μαίου έχει ξεκινήσει εναέρια επιτήρηση της περιοχής.
Επίσης σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Λούρου και Ζαλόγγου η  Π.Υ Πρέβεζας θα   έρθει σε επαφή με τους προέδρους όλων των Τοπικων Κοινοτήτων έτσι ώστε να  “χαρτογραφηθούν” τα σημεία εκείνα που χρήζουν ιδιαίτερης  προσοχής και  είναι μεταξύ άλλων οι αρχαιολογικοι χώροι  αλλά και τα δάση του Δήμου.

Η ετοιμότητα  όλων των υπηρεσιών- παρά την δυσκολη συγκυρία- θεωρείται δεδομένη και  εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι και η φετεινή    η αντιπυρικη περίοδος  θα κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Πρέβεζας – Διακοπή νερού τα μεσάνυχτα της Κυριακής

24/09/2021, 1:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ερώτηση τους στη βουλή ο Κώστας Μπάρκας και άλλοι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να παραμείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα

24/09/2021, 12:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021: Με επιτυχία η προγραμματισμένη ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Νεγρεπόντη- Δεληβάνη

24/09/2021, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Β’ Εξάμηνό του 2022 θα είναι ώριμη για δημοπράτηση η Παράκαμψη Φιλιππιάδας

24/09/2021, 11:47 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites