Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum  Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής  για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου


H Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου, κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου στο 1ο Forum για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Μαΐου 2016 στο Dubrovnik Κροατίας.
H εκδήλωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κροατική προεδρία, ενώ την έναρξη των εργασιών της διήμερης εκδήλωσης κήρυξε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κα Corina Cretu.


Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τ. Καλογιάννη δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2011 η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στη συνδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων της στρατηγικής της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, πεπεισμένη ότι η στρατηγική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συνδεδεμένα, με αυτή, χρηματοδοτικά πλαίσια, θα προσδώσουν νέα ώθηση για συνεργασίες και επενδύσεις στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών, της αλιείας, του περιβάλλοντος, των οδικών μεταφορών και του τουρισμού, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σχετικά, νέα πρόσθετα οφέλη»
Η κα Καλογιάννη συμπλήρωσε ότι: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της συστηματικής της δραστηριοποίησης στις διαδικασίες του οικονομικού πλαισίου αυτού, επιδιώκει κατ’ αρχάς και όχι αποκλειστικά:
  1. Την ενσωμάτωση του παράκτιου οδικού Μεσογειακού Διαδρόμου (Mediterranean Corridor) από τη Rjieka Κροατίας – Bar Μαυροβουνίου – Durres Αλβανίας μέχρι Ηγουμενίτσα Ελλάδας, στο κεντρικό δίκτυο Διευρωπαϊκών Μεταφορών, με στόχο την πλήρη κατασκευή και τη θέση του σε λειτουργική διαθεσιμότητα το συντομώτερο δυνατόν.
  2. Την δημιουργία δικτύων (networks) μεταξύ των Περιφερειών της μακρο-περιφέρειας για τη διαμόρφωση μιας κοινής αναγνωρίσιμης ταυτότητας (branding) της μακρο-περιφέρειας, όπως το δίκτυο των τουριστικών μαρίνων, των αρχαίων θεάτρων & κάστρων, των προστατευόμενων  περιοχών κτλ, ώστε κοινές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, να διέπουν βιώσιμες, επιχειρηματικά, λειτουργικές μονάδες, υπό ανταγωνιστικό καθεστώς.


Για την εξασφάλιση της διαρκούς απαιτούμενης διοικητικής υποστήριξης των συμφερόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και για την γενικότερη γνώση των αναμενόμενων ωφελειών, την Αντιπεριφερειάρχη συνόδευσαν στην, εν θέματι, εκδήλωση:
  • η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, κα Εύη Παπανικολάου,
  • ο Προϊστάμενος της Α’ Μονάδας Α της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, κος Νίκος Μπαλντογιάννης,
  • η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου, κα Ελένη Καλαμπόκα,
  • ο σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα εναρμόνισης στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία, κος Γιάννης Παπαγιάννης, καθώς και
  • ο εκπρόσωπος, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Π. Ε. Ιωαννίνων, κος Γιώργος Τάσσος.

Η Αντιπεριφερειάρχης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και τον κο Αποστόλη Αρλέτο, ο οποίος επέδειξε την απαραίτητη υπομονή και προσήλωση στους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας του παράκτιου διεθνικού οδικού δικτύου, κατά τη μετακίνηση των προαναφερόμενων, καθ’ ότι αυτή καλύφθηκε με ίδια (της Περιφέρειας Ηπείρου) μεταφορικά μέσα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Tελετή θεμελίωσης του Νέου Ιερού Ναού του Δημοτικού Κοιμητηρίου στους Αγίους Αναργύρους

23/09/2021, 2:58 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Άρτα το Πανελλήνιο Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Νέων/Νεανίδων & Ανδρών/Γυναικών Under 22 στις 23- 27 Σεπτεμβρίου

23/09/2021, 12:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στην Γέφυρα Πλάκας η απονομή του βραβείου Europa Nostra στην υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

22/09/2021, 10:53 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Δώρο ζωής από 66χρονη δότρια

22/09/2021, 10:11 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Παράταση εγγραφών στην ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων για το σχ. έτος 2021-2022

21/09/2021, 11:04 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στους δρόμους βγαίνουν την Κυριακή οι Πυροσβέστες της Ηπείρου – Μαζική ένστολη κινητοποίηση στα Γιάννενα

20/09/2021, 7:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites