Τετάρτη, 30/09/2020

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα
Τίτλος εισήγησης: «Η Επιστήμη σήμερα αχρηστεύει τη Φιλοσοφία;»

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι κορυφαίος Έλληνας στοχαστής, με εξαιρετικό λόγο και σπάνια παιδεία. Βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία μέσω των πολυάριθμων βιβλίων του, της αρθρογραφίας του, των διαλέξεων του και των εμφανίσεών στα ΜΜΕ.
Είναι συγγραφέας τουλάχιστον 60 βιβλίων, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. Διετέλεσε καθηγητὴς φιλοσοφίας στὸ Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας ενώ έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στο Παρίσι, στη Γενεύη, κ.α. Μια εξέχουσα προσωπικότητα των Ελληνικών Γραμμάτων που διακρίνεται για την πνευματική ευγένεια και το ήθος ενός πραγματικού διανοούμενου.
Θα βρίσκεται στο Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα την Τετάρτη 11 Μαίου, στην αίθουσα Αθανασιάδη και ώρα 19:30.

Το Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα
Η σειρά των 4 αυτών συναντήσεων του ΦΚ  διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας.
Την επιστημονική επιμέλεια και το συντονισμό των συζητήσεων έχει ο Κωνσταντίνος Ακρίβος ενώ τον συντονισμό της οργάνωσης η Ελευθερία Αγγέλη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Πρόνοιας και ο Κοσμάς Κορωναίος, εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού.
Και οι 4 εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του Φιλοσοφικού Καφενείου έγκειται στο ότι εγκαθιδρύει μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους ομιλητές, σπάζοντας το πρωτόκολλο της ex cathedra διάλεξης, που περιορίζει τους συμμετέχοντες στη θέση του κοινoύ.  Σ’ αυτό το Φιλοσοφικό Καφενείο ο καθένας συμμετέχει και ανταλλάσσει απόψεις μέσα στη θέρμη και την εμπιστοσύνη μιας διευρυμένης συντροφιάς αλλά ταυτόχρονα και μιας οργανωμένης συζήτησης. Η συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών δίνει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, σε μια συνθήκη εγγύτητας, να τους γνωρίσει και  να συζητήσει μαζί τους σκέψεις και προβληματισμούς.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ