Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε η ημερίδα για ‘καινοτόμες καλλιέργειες’ στο Θεσπρωτικο

Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε η ημερίδα για ‘καινοτόμες καλλιέργειες’ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό


Η ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας κουλτούρας στον τρόπο καλλιέργειας της γης η οποία θα εδράζεται στη συνεργασία ανάμεσα σε καλλιεργητές αλλά και στην διαρκή συνεργασία με την ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αναδείχτηκε, εκτός των άλλων, μέσα από την ημερίδα με θέμα: “Ευκαιρίες για νέες καινοτόμες καλλιέργειες στην περιοχή Θεσπρωτικού”.  Η εν λόγω   εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία την Τρίτη 3 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού, με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου π. Δήμου Θεσπρωτικού και τη συνεργασία του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού, της Π.Ε. Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, κατά τον χαιρετισμό του, επισήμανε την ανάγκη κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων που θα στοχεύουν στην ενθάρρυνση και στήριξη κυρίως των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και ομάδων καλλιεργητών, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις  και προοπτικές ανάπτυξης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου π. Δήμου Θεσπρωτικού κ. Νικολάου Νικόλαος, ενώ τοποθέτηση επί των θεμάτων της ημερίδας έκανε ο Γεωπόνος κ. Γιώργος Παπαγιάνης, τέως προϊστάμενος του Υπουργείου Γεωργίας.  

Για τις δυνατότητες φυτικής παραγωγής στο Νομό Πρέβεζας και την περιοχή Θεσπρωτικού, μίλησαν οι καθηγητές ΤΕΙ Άρτας κ. Δημήτρης Ξυλογιάννης (καλλιεργητής ακτινιδίου) και δρ. Γιώργος Μάνος.
Για την αμπελοκαλλιέργεια στο νομό Πρέβεζας και την περιοχή Θεσπρωτικού, μίλησε η κα Σπυριδούλα Κονταξή, Γεωπόνος ∆/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πρέβεζας.
Στην Βιοδυναμική γεωργία (συμβουλές λίπανσης, εμπειρίες) αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Λάκης MSc εδαφολόγος, από το Εδαφολογικό εργαστήριο του Α.Π.Θ.
Στην καλλιέργεια οπωροφόρων δένδρων, στις νέες ποικιλίες και στα συστήματα φύτευσης αναφέρθηκε ο γεωπόνος κ. Μελιτζανάς.
Η ∆ρ. Κατερίνα Γρηγοριάδη γεωπόνος, πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακευτικών & Αρωματικών Φυτών Ελλάδος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα, ενώ ομάδα παραγωγών από την Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. παρουσίασε τις εμπειρίες της από την καλλιέργεια και διαχείριση ρωσικών ποικιλιών ιπποφαούς.
Τέλος τις εμπειρίες του από την καλλιέργεια λεβάντας στην περιοχή της Λαμίας, κατέθεσε ο πρώην καθηγητής ΤΕΙ Άρτας κ. Καραβίδας, ο οποίος κατάγεται από τον Δήμο μας (Πολυστάφυλο).
Εκτός του Δημάρχου Ζηρού, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννος Γεώργιος, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων καθώς και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο   κ. Κώστας Αρβανίτης (συντονιστής ΟΥΔ ΕΣΠΑ της ΜΟΔ αε).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Aναβίωσαν το παραδοσιακό «Καγκελάρι» οι Παπαδιώτες

03/05/2019, 11:17 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την “Διατροφή στην Παιδική ηλικία” από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

15/11/2018, 3:07 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

08/09/2018, 3:42 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

17/08/2018, 10:52 πμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η παράδοση συναντάει τη γεύση στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

22/07/2018, 12:11 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

14/07/2018, 5:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites