Κυριακή, 20/09/2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας καταγγέλλει την παρουσία Αστυνομικών Δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Αχέροντα

«ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ


Η καταστολή πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή τη λογική ο Δήμαρχος Πάργας προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό του Δήμου Πάργας. Το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία, το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου, χθες ενάντια στις αντιδράσεις του λαού για τον βιολογικό στην Αμμουδιά και την ευρύτερη περιοχή. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 9 Μαΐου η είσοδος του Δημαρχείου ήταν περικυκλωμένη από δυνάμεις καταστολής που ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε καλέσει, φοβούμενος λέει έκτροπα που είχαν προϊδεάσει(!) τα τοπικά ΜΜΕ (blogs κλπ). Τις δίκαιες αντιδράσεις του λαού που αγωνίζεται να μη γίνει αποδέχτης των επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού έμμεσα η άμεσα ο ποταμός Αχέροντας τις αντιμετωπίζει με αστυνομική καταστολή. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο ώστε να μη αντιδρά στις αντιλαϊκές επιλογές που επιβάλλονται, να επικρατήσει το «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο κτιρίου του  του δημαρχείου Πάργας, πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Μαΐου. Ο λαός της περιοχής μας  δεν τρομοκρατείται, αντίθετα θα κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική της δημοτικής αρχής που υλοποιεί τις πολιτικές κυβέρνησης- ΕΕ- και τον οδηγεί στην φτώχεια και την ανέχεια στηρίζοντας ταυτόχρονα τα κέρδη του κάθε ιδιώτη ακόμα και εκείνου που θα αναλάβει την κατασκευή του βιολογικού στις πλάτες του.
Στο δια ταύτα της συζήτησης η πλειοψηφία σκόπιμα για δύο ώρες αρνιόταν να καταθέσει την πρόταση του εισηγητή ως όφειλε και μετά από της παρεμβάσεις της λαϊκής συσπείρωσης αναγκάστηκαν να διακόψουν για 10λεπτο την συνεδρίαση  και να επανέλθουν με την παρακάτω πρόταση για τον αποδέχτη.
Ο αγωγός διάθεσης της Εγκατάστασης  Επεξεργασίας λυμάτων  καταλήγει με αγωγό στο αποστραγγιστικό κανάλι, 10μ. περίπου από το στόμιο της σήραγγας, προς τον οικισμό. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής διακόπηκε η συζήτηση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πάργας συμπαραστέκεται και στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων τις Αμμουδιάς και της ευρύτερης περιοχής στο να μη γίνει αποδέχτης των λυμάτων του βιολογικού έμμεσα η άμεσα ο ποταμός Αχέροντας.
Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον και η υγεία του λαού θυσιάζεται στο βωμό της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Με αυτό το σχεδιασμό προς υλοποίηση πηγαίνει η πλειοψηφία στο Δήμο Πάργας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η δημιουργία βιολογικού και όχι με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει χρήματα και να αξιοποιήσει τη δημόσια χρηματοδότηση και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για το ΚΕΛ (Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων. Η θέση της για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων έχει ειπωθεί και κατατεθεί στα δημοτικά συμβούλια επανειλημμένως. Ο σχεδιασμός που προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καλύπτει της λαϊκές ανάγκες είναι διαμετρικά αντίθετος από τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής.  

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Πάργας την προσπάθεια, από πλευράς πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και της υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για να μη περάσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που θα καταστήσουν τον Αχέροντα αποδέχτη επεξεργασμένων λυμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ