Η Αντίδραση της Παρθενίας Καζάκου στις αποκαλύψεις για το Λιμάνι

Στον απόηχο της εκπομπής Αριστερά του Αμβρακικού με την Δημοσιογράφο Ανδριάνα Σολδάτου και τον Νίκο Λιβιεράτο που έγινε την Τετάρτη 11 Μαίου στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και αφορούσε το Λιμάνι της πόλης με καλεσμένους την εκπρόσωπο της Ionian Breeze Ειρήνη Τζίμα, τον Ναυτικό Πράκτορα Παναγιώτη Σαρδελή και τον Πρόεδρο των Αλιέων Γιώργο Κατσικοβόρδο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δια της Προέδρου του κας Παρθενίας Καζάκου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με το οποίο προσπαθεί να δώσει τις δικές της απαντήσεις για όσα καταλογίσουν οι επαγγελματίες στην διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ παράλληλα αναφέρει και μία σειρά δράσεων του ταμείου για την αναβάθμιση της πόλης.Εξακολουθεί πάντως να μην δίνει πειστικές απαντήσεις και μάλιστα αποφεύγει να ασχοληθεί και να απαντήσει στην καταγγελία φωτιά των επαγγελματιών ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρόκειται να δώσει τα προσωπικά στοιχεία των επαγγελματιών στον επενδυτή.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύσεις αναφορικά με την λειτουργία του λιμένα της πόλης.  Ως φορέας διαχείρισης θεωρούμε υποχρέωσή μας, να ενημερώσουμε ,σχετικά με το τι  ισχύει.
Α)Η χωροθέτηση της μαρίνας έγινε το 1996.  Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της υπογράφηκε το 2008 από το τότε  Λιμενικό Ταμείο.
Η κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας είχε θεωρηθεί έργο ζωτικής σημασίας για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Ωστόσο όμως δημιουργεί και υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις ,οι οποίες απορρέουν από τις Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και από τις συμβάσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί.
Έτσι στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται έμπροσθεν της πλατείας Ανδρούτσου, δεν επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών. Αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό τόσο  από τους επαγγελματίες  όσο και από τον επενδυτή της μαρίνας.


Β)Οι επαγγελματίες αλιείς πράγματι δεν πρέπει να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους σε χώρο που τα βάθη είναι ακατάλληλα και τους υποδεικνύεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.         Ωστόσο  υπάρχει χώρος, ο οποίος έχει κατασκευασθεί  από την πρώην Νομαρχία Πρέβεζας, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μελετήθηκε από ειδικούς για τον σκοπό αυτό. Αυτός ο χώρος είναι το αλιευτικό καταφύγιο Πρέβεζας.
Γ)Όσον αφορά τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, οι αιτήσεις που είχαν υποβάλλει στο Λιμενικό Ταμείο, αφορούσαν είτε τον θαλάσσιο είτε τον χερσαίο χώρο, στον οποίο όπως αναφέραμε δεν επιτρέπεται ο ελλιμενισμός.
Επί πλέον αυτών πρέπει να τονισθεί  ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ,παρά τα όσα ισχύουν δεν  εμπόδισε τον ελλιμενισμό των  επαγγελματικών σκαφών ούτε τους “έδιωξε”.
Εμείς ως φορέας διαχείρισης, δεν αντιδικούμε με κανέναν, αλλά μέσα στο νομικό πλαίσιο που ισχύει προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις που να καλύπτουν τον τριπλό ρόλο του λιμανιού με γνώμονα την αρχή της  ισονομίας και της ισοπολιτείας .
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ,στόχο είχε την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα, την αρμονική συνύπαρξη των τριών λειτουργιών που υπάρχουν σε αυτό-εμπορική ,τουριστική, αλιευτική- , την αντιμετώπιση αυτών με ισονομία και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τόσο προς τους  δημότες όσο και προς τους επισκέπτες της πόλης.
Με την ευκαιρία της γνωστοποίησης των προαναφερομένων, θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ενδεικτικά κάποιες από τις  ενέργειες και  δράσεις που έχει αναπτύξει η σημερινή Διοίκηση του Δ.Λ.Τ, από τις 12/06/2013 που ανέλαβε αυτή την αρμοδιότητα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
 • Ανάπλαση του μνημείου του Ναύτη
 • Αλλαγή φωτιστικών στην παραλιακή οδό με ενεργειακά  για μεγαλύτερο φωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Τοποθέτηση νέων παγκακιων στην χερσαία ζώνη λιμένα για εξυπηρέτηση των δημοτών.
 • Τοποθέτηση 11 αυτόματων πωλητών νερού και ρεύματος (pillars)για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών.
 • Ανάπλαση της παιδικής χαράς στην πλατεία Ανδρούτσου με τοποθέτηση νέων οργάνων και ειδικού τάπητα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Καθαρισμός στην περιοχή Πευκάκια -Σφαγεία και του Αλιευτικού Καταφυγίου.
 • Αποκατάσταση -ενίσχυση των κρηπιδωμάτων της παραλίας.
 • Φωτισμός λιμένα Πρέβεζας.
 • Εσωτερική διαμόρφωση κτιρίου Λιμενικού Ταμείου.
 • Μελέτη ανάπλασης πλατείας Ανδρούτσου.
 • Συντήρηση στο κιόσκι της πλατείας Ανδρούτσου (φωτισμός, χρωματισμός , αλλαγή ξύλινου δαπέδου).
 • Καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας σε αλιευτικά καταφύγια που δεν υπήρχε.
 • Τοπογραφική αποτύπωση αλιευτικών καταφυγίων με στόχο την εξομοίωση με ζώνη λιμένα.
 • Μελέτη διαμόρφωσης της παραλιακής οδού από Καρυωτάκη έως Τουριστικό περίπτερο.
 • Δημοπρασία και ενοικίαση τουριστικού περιπτέρου.
 • Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην  περιοχή του αλιευτικού  καταφυγίου  και στην περιοχή Βαθύ.
 • Προκήρυξη παροχής υπηρεσίας για  24ωρη  φύλαξη  στο λιμάνι όπως προβλέπεται από τον κώδικα ασφάλειας των λιμένων.
 • Δημιουργία Υδατοδρομίου στην Πρέβεζα
 • Κατασκευή σταθμού-Υγιειονομείου στο εμπορικό λιμάνι για  διάγνωση   πιθανού ιού ΕΜΠΟΛΑ  ή και άλλων  μολυσματικών περιστατικών.
 • Κυματική μελέτη στον τουριστικό λιμένα για προσδιορισμό της σωστής θέσης του κυματοθραύστη στην είσοδο της μαρίνας.
 • Εξοπλισμός του λιμανιού  με σύγχρονα ειδικά μέσα για την ασφάλειά του.
Όλα τα παραπάνω είναι ήδη γνωστά σε αρκετούς συμπολίτες μας ,τα  αναφέρουμε όμως γιατί πρέπει να  γίνουν γνωστά σε περισσότερους  διότι αφορούν την ανάπτυξη -ανάπλαση της Πρέβεζας, της παραλίας της και την καθημερινότητα των Πρεβεζάνων και επισκεπτών.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν το Δ.Λ.Τ και ενδιαφέρουν τους συνδημότες μας, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.


Η Πρόεδρος

Παρθενία Καζάκου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 7 ακτές που θα κυματίζει και φέτος η “Γαλάζια σημαία

16/05/2022, 10:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ένωση Γονέων Πρέβεζας είναι αντίθετη με τις εξετάσεις Pisa στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

16/05/2022, 5:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τον παπά του Μιχαλιτσίου Μιχαήλ Σώτο

16/05/2022, 3:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πωλείται 55 χιλιάδες ευρώ η επιχείρηση – ΚΔΑΠ “Magic World” στην Πρέβεζα

16/05/2022, 2:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια – Οδηγίες από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

16/05/2022, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μαθητές θα φυτέψουν 105 δέντρα δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης

16/05/2022, 1:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites