Τρίτη, 22/09/2020

Εξαιρετική εμφάνιση των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Το Σάββατο 14 Μαΐου, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας παρουσίασε ένα μέρος από τα Μουσικά Σύνολα που προετοιμάζονταν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε μια τελική μουσική παράσταση στην κατάμεστη αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας.

Η συναυλία ξεκίνησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα, την οποία διηύθυνε ο κ. Τάσος Κολυδάς και στην οποία συμμετείχαν 41 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από τους μαθητές και περιελάμβανε πρωτότυπα έργα, διασκευές από τον διδάσκοντα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του διασκευές, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις από τους ίδιους τους μαθητές. Τόσο η πρωτοτυπία της δημιουργίας του ρεπερτορίου όσο και η άρτια απόδοσή του προκάλεσαν τον ιδιαίτερο θαυμασμό όλου του ακροατηρίου.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα διαδέχθηκε το Σύνολο Ελληνικής Έντεχνης Μουσικής, με πολυπληθή ορχήστρα και χορωδία, υπό τη διεύθυνση των καθηγητριών Άννας Γιαννακοπούλου, Αλεξίας Θύμη και Χριστίνας Πάνου. Με τη φρεσκάδα των νεανικών φωνών και τη λυρικότητα των κλασικών ελληνικών τραγουδιών μάς ταξίδεψαν στα χρόνια της αθωότητας.

Τους απαλούς τόνους της Ελληνικής Έντεχνης Μουσικής, που κατευχαρίστησε το κοινό, διαδέχθηκαν οι ζωηροί ρυθμοί από τα Σύνολα Ποπ-Ροκ Μουσικής, με την επιμέλεια των καθηγητών κ. Μιχάλη Μπουγά και κ. Γιώργου Τσούκη αντίστοιχα, ξεσηκώνοντας τη νεολαία στην αίθουσα.

Το πρόγραμμα έκλεισε θριαμβευτικά το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, με διεύθυνση και ενορχήστρωση του κ. Πέτρου Τσολάκη, στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα μαθητές, παρουσιάζοντας επτά σκοπούς της Μακεδονίας. Συγκίνησαν το κοινό, το οποίο, στο κλείσιμο της βραδιάς, έμεινε κατενθουσιασμένο και εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα.

Η ηχοληψία, ο φωτισμός και η ηχογράφηση της συναυλίας έγινε από μαθητές του σχολείου που παρακολούθησαν στη διάρκεια του σχολικού έτους το μάθημα  του κ. Κολυδά «Τεχνικές ηχοληψίας» .

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική εμφάνιση των Μουσικών Συνόλων του σχολείου μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ