Εξαιρετική εμφάνιση των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Το Σάββατο 14 Μαΐου, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας παρουσίασε ένα μέρος από τα Μουσικά Σύνολα που προετοιμάζονταν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε μια τελική μουσική παράσταση στην κατάμεστη αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας.

Η συναυλία ξεκίνησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα, την οποία διηύθυνε ο κ. Τάσος Κολυδάς και στην οποία συμμετείχαν 41 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από τους μαθητές και περιελάμβανε πρωτότυπα έργα, διασκευές από τον διδάσκοντα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του διασκευές, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις από τους ίδιους τους μαθητές. Τόσο η πρωτοτυπία της δημιουργίας του ρεπερτορίου όσο και η άρτια απόδοσή του προκάλεσαν τον ιδιαίτερο θαυμασμό όλου του ακροατηρίου.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα διαδέχθηκε το Σύνολο Ελληνικής Έντεχνης Μουσικής, με πολυπληθή ορχήστρα και χορωδία, υπό τη διεύθυνση των καθηγητριών Άννας Γιαννακοπούλου, Αλεξίας Θύμη και Χριστίνας Πάνου. Με τη φρεσκάδα των νεανικών φωνών και τη λυρικότητα των κλασικών ελληνικών τραγουδιών μάς ταξίδεψαν στα χρόνια της αθωότητας.

Τους απαλούς τόνους της Ελληνικής Έντεχνης Μουσικής, που κατευχαρίστησε το κοινό, διαδέχθηκαν οι ζωηροί ρυθμοί από τα Σύνολα Ποπ-Ροκ Μουσικής, με την επιμέλεια των καθηγητών κ. Μιχάλη Μπουγά και κ. Γιώργου Τσούκη αντίστοιχα, ξεσηκώνοντας τη νεολαία στην αίθουσα.

Το πρόγραμμα έκλεισε θριαμβευτικά το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, με διεύθυνση και ενορχήστρωση του κ. Πέτρου Τσολάκη, στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα μαθητές, παρουσιάζοντας επτά σκοπούς της Μακεδονίας. Συγκίνησαν το κοινό, το οποίο, στο κλείσιμο της βραδιάς, έμεινε κατενθουσιασμένο και εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα.

Η ηχοληψία, ο φωτισμός και η ηχογράφηση της συναυλίας έγινε από μαθητές του σχολείου που παρακολούθησαν στη διάρκεια του σχολικού έτους το μάθημα  του κ. Κολυδά «Τεχνικές ηχοληψίας» .

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική εμφάνιση των Μουσικών Συνόλων του σχολείου μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites