Πέμπτη, 01/10/2020

«Έφυγε» ο σπουδαίος Πρεβεζάνος Δημοσιογράφος Γιάννης Σιωμόπουλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιάννη Σιωμόπουλου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 76 ετών.
Ο Γιάννης Σιωμόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1940. Μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών, εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ απ’ όπου και αποφοίτησε.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», ως οικονομικός συντάκτης το 1979.
Από το 1982 μέχρι και τις τελευταίες πολύ δύσκολες ημέρες της ζωής του, εργάστηκε στην εφημερίδα «Το ΒήμỨως οικονομικός συντάκτης, σχολιογράφος και αναλυτής, με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.
Από το 1985 έως το 1993 εργάστηκε στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος», ενώ από το 1989 έως το 1993 στο περιοδικό «Αγορά». Παράλληλα, άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά (Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου – Λογιστής – Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας, κ.α.) Επιπλέον, ο Γιάννης Σιωμόπουλος υπήρξε συγγραφέας βιβλίων που αφορούσαν τη φορολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Το Αντικειμενικό Σύστημα Φορολογίας», «Κώδικας Φορολογίας Κεφαλαίου», «Ερμηνεία Φορολογίας Εισοδημάτων Φυσικών Προσώπων» κ.α.
Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη διαδρομή στην ελληνική δημοσιογραφία, υπήρξε ο κατεξοχήν ειδικός σε θέματα φορολογίας. Είχε την ικανότητα να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό έγκαιρα, έγκυρα, με σαφήνεια και απλότητα. Με τις αναλύσεις και την κριτική του καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα, ανατρέποντας συχνά αποφάσεις άδικες ή αντιαναπτυξιακές.
Πέραν της αναμφισβήτητης ικανότητάς του, υπήρξε και ένας εξαίρετος συνάδελφος. Σεμνός, ήπιος, με χιούμορ και ευαισθησία, πάντα πρόθυμος να ενημερώσει και να βοηθήσει τους συναδέλφους και ιδιαίτερα για τους νεώτερους, για πολλούς από τους οποίους υπήρξε δάσκαλος και ζωντανό παράδειγμα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα το γιο του Ντίνο, ο οποίος συνεχίζει τη δημοσιογραφική παράδοση του πατέρα του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ