Αντιπολεμική και Ειρηνική η διαδηλωση στην Νατοϊκή Βάση του Ακτίου

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στις 17:30 έξω από την Νατοϊκή Βάση του Ακτίου.Το συλλαλητήριο είχε αντιπολεμικό χαρακτήρα και ήταν μία ειρηνική διαδήλωση που παρά τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και την παρουσία ΜΑΤ εντός της βάσης ολοκληρώθηκε με ειρηνικό τρόπο και με άρτια συνεργασία των συμμετεχόντων με την αστυνομία. 

 Το κάλεσμα για την διαδήλωση έκανε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πρέβεζας στους πρόσφυγες και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ακολούθησαν και άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί συλλόγοι και κάθε συλλογικότητα από τα Γιάννενα, την Λευκάδα και την Πάτρα.  

Πάγιο αίτημα και σύνθημα όλων όσων χαιρέτησαν την διαδήλωση ήταν να κλείσει η βάση των ΑΒΑΚΣ στο Άκτιο, ενώ σε αυτό προστέθηκε το αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

 «Μπροστά στο συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων, είναι επιτακτική ανάγκη να εντείνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε για το σταμάτημα του πολέμου, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, τις κυβερνητικές ευθύνες, να απαιτήσουμε να ανοίξουν τα σύνορα και να διεκδικήσουμε τη στήριξη των προσφύγων από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς.Για αυτό ακριβώς το λόγο αγωνιζόμαστε για να κλείσει η βάση των ΑΒΑΚΣ στο Άκτιο. Μια βάση η οποία αποτελεί το μάτι των Νατοϊκών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.Πεποίθηση μας είναι πως η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, η νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και κάθε μορφής συλλογικότητα είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό στίγμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα της βορειοδυτικής Ελλάδας, να πάρουν αποφάσεις να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε στις 22 Μάη» αναφέρει το ψήφισμα που παρέδωσαν στη διοίκηση της Νατοϊκής Βάσης του Ακτίου.

 Η διαδήλωση συνεχίστηκε με ειρηνική πορείας στα στενά της πόλης της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites