Αναγκαιότητα η ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ στην Πρέβεζα

H  αναγκαιότητα  της  ίδρυσης και η όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργία   Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  για ΑΜΕΑ  στην Πρέβεζα αποτέλεσε  σημείο αναφοράς  ανάμεσα σε γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες , εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας   και υπηρεσιακούς παράγοντες που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Οι γονείς που ανέλαβαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία  υπογράμμισαν ότι το συγκεκριμένο Κέντρο στοχεύει να  καλύψει το κενό που υπάρχει για τα παιδιά με ειδικές  ανάγκες όταν αυτά τελειώσουν και το  Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής στην Σαμψούντα.
Παιδιά  με αυτισμό,   κινητικά και άλλα προβλήματα στην ηλικία  άνω των 20 ετών αναγκάζονται να κλείνονται στο σπίτι αφού δεν  υπάρχει κάποιος χώρος αλλά και οι ειδικοί που θα μπορέσουν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους
Οπως τονίστηκε  ο αριθμός των  παιδιών  τόσο από την Πρέβεζα όσο και από τους Δήμους Πάργας και Ζηρού που μπορούν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δομή είναι μεγάλος .
Σύμφωνα με τα όσα  αναφέρθηκαν τα ΚΔΑΠ -ΑΜΕΑ , τα οποία λειτουργούν  σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ενώ  υπάρχει μια σημαντική επιδότηση για τον κάθε ωφελούμενο που υπερκαλύπτει το κόστος λειτουργίας του.
Την   αμέριστη στήριξη του Δήμου στην  πρωτοβουλία αυτή  εξέφρασαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαϊλης, ο αντιδήμαρχος κ.Γιαννουλάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φραγκούλης και η εντεταλμένη σύμβουλος κ. Αγγέλη   ενώ οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών ενημερωσαν για την δημιουργία ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες μικρότερης όμως ηλικίας  την οποία έχει δρομολογήσει ο Δήμος.
Ο προιστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης  Κωσταντίνος Καμπουράκης  ενίσχυσε την θέση των γονέων  για την έλλειψη μιας δομής ή οποία θα καλύψει  την ηλικία άνω των 20 ετών  και την περιθωριοποίηση  στην οποία οδηγούνται μοιραία τα παιδιά κυρίως όταν αυτά μένουν σε πιό απομακρυσμένα σημεία του Νομού.
Οπως ανέφερε δε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ξεκίνησαν 2 τμήματα ένταξης στο ΕΠΑΛ και στο  ΓΕΛ ενώ επομενο βήμα θα είναι η δημιουργία αντίστοιχων τάξεων στους Δήμους Πάργας και Ζηρού.
Η εξεύρεση του κατάλληλου κτιρίου   είναι το πρώτο και  ίσως  πιο ουσιαστικό βήμα για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας  τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ .
Προς αυτή την κατευθυνση θα κινηθεί έχοντας ήδη συγκεκριμένες προτάσεις η Δημοτική Αρχή ενώ   αφού  διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν  την εξεύρεση και αδειοδότηση  αποφασίστηκε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει νέα συνάντηση   με  στόχο  να δρομολογηθούν από κοινού τα επόμενα βήματα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μιχάλης Διακομιχάλης: “Έπέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, “ότι το Τμήμα θα κλείσει αν παραμείνει στην Πρέβεζα”

23/09/2021, 3:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην Κρυοπηγή – Νέα παράταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας

23/09/2021, 3:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/09/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Και ηλεκτρονικά οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

23/09/2021, 12:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ και την Λιμενάρχη Πρέβεζας

23/09/2021, 12:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καχριμάνης και Ιωάννου πήραν θέση για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα

23/09/2021, 12:16 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites