Αχιλλέας Ρίζος: “Με την περαιτέρω αξιοποίησή του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου δημιουργούνται σημαντικές προϋποθέσεις ανάπτυξης”


“Είναι επιτακτική η ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο που  είναι η διαφύλαξη και αειφορική διαχείριση της ιστορικής και περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας.
Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης είναι ένα έργο θαυμαστό, αρχαίας τεχνολογίας, μια υπερκατασκευή μήκους 50χλμ. η οποία παρουσιάζει πανελλήνιο και ίσως και διεθνές ενδιαφέρον. Εντυπωσιακό είναι επίσης το φυσικό φαινόμενο του Κοκκινόπηλου. Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης και πηγές Αγίου Γεωργίου, Κοκκινόπηλος και λίμνη Ζηρού, αποτελούν ‘δυνατά σημεία’ του Δήμου μας.   
Ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε -και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση- για την αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και τουριστών”. Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Δήμου Ζηρού, κ. Αχιλλέας Ρίζος, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Καλαντζή Νικόλαου, στην ημερίδα με θέμα το: “Ρωμαϊκό υδραγωγείο Νικόπολης” την οποία διοργάνωσε το Σάββατο 28 Μαΐου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο της Δράσης: “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Και ο κ. Ρίζος πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε τη σημαντικότητα και την αξία, της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού και για τον λόγο αυτό ημερίδες όπως η σημερινή έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίτευξη αρμονικής συμβίωσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, μέσω της αειφόρου ανάπτυξης, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις για πολύπλευρη ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”.
Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε στην ημερίδα η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας κα Νάστου Μαριάννα, η οποία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας και για τις δράσεις πεδίου στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και τον Κοκκινόπηλο. Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου κ. Ρίζος Χρήστος μίλησε για το “Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και την Δρακότρυπα”, κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο και στην περιοχή, εμπλουτίζοντας το με στοιχεία της ιστορίας, της λαογραφίας και της θρησκευτικής παράδοσης.
Στο γεωλογικό παρελθόν της περιοχής του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου και την γεωδιαδρομή Άγιος Γεώργιος – Κοκκινόπηλος, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του Ι.Γ.Μ.Ε. Ηπείρου κ. Νικολάου Ευάγγελος, ο οποίος χαρακτήρισε το Ρωμαϊκό υδραγωγείο Νικόπολης “ασύγκριτο πλεονέκτημα’ για την περιοχή.
Αναφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης, έκαναν οι κες Μπάρκα Πολυξένη και Πεταρούδα Γεωργία, αρχαιολόγοι Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.nicopolis-aqueduct.gr/ )

Το πρόγραμμα της ημερίδας, όπου παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής και τονίστηκαν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, έκλεισε με θεματική ξενάγηση. Οι παραβρισκόμενοι επισκέφτηκαν τον Άγιο Γεώργιο, ξεναγήθηκαν στο σωζόμενο τμήμα των καμαρών, στο δίκτυο μεταφοράς του νερού και στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκονται οι πηγές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Aναβίωσαν το παραδοσιακό «Καγκελάρι» οι Παπαδιώτες

03/05/2019, 11:17 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την “Διατροφή στην Παιδική ηλικία” από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

15/11/2018, 3:07 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

08/09/2018, 3:42 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

17/08/2018, 10:52 πμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η παράδοση συναντάει τη γεύση στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

22/07/2018, 12:11 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

14/07/2018, 5:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites