Πρώτη εκδήλωση προβολής της Ηπείρου στα Σκόπια

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα Σκόπια, εκδήλωση προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, την οποία για πρώτη φορά, διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην ΠΓΔΜ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστή στην γείτονα χώρα η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών, ως τουριστικός προορισμός καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία έγινε στο ξενοδοχείο Aleksandar Pallas, τουριστικοί πράκτορες των Σκοπίων είχαν B2B συναντήσεις με ξενοδόχους της Ηπείρου, ενώ οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γευτούν και Ηπειρωτικά εδέσματα αλλά και να απολαύσουν χορούς και τραγούδια της Ηπείρου από χορευτικά συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων.

 Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε Μ.Μ.Ε των Σκοπίων- τα οποία έκαναν εκτενή αναφορά στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου- μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον στόχο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. “Πρέπει- τόνισε – να δρούμε περισσότερο με αυτά που μας ενώνουν και όχι με αυτά που μας χωρίζουν. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωράμε στα Βαλκάνια και να προχωράμε σε ενέργειες προς όφελος των λαών. Δεν ήρθαμε τυχαία εδώ ως Ήπειρος. Είδαμε τα στατιστικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, από τα οποία προκύπτει ότι πάρα πολύς κόσμος από την περιοχή σας έρχεται για διακοπές στα παράλια της Ηπείρου, τα οποία ξεκινούν από τα σύνορά μας με την Αλβανία και τελειώνουν στον Αμβρακικό κόλπο. Πολλοί δε που έχουν πατρίδες στην Πίνδο, έρχονται και στις ορεινές περιοχές του Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας”.

 Στον χαιρετισμό της η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια κα Όλγα Μεζερίδου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την διοργάνωση εκδήλωσης προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα Σκόπια. Το κάναμε με μεγάλη χαρά γιατί πιστεύουμε ότι η Ήπειρος είναι ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Ελλάδας. Επίσης πιστεύουμε ότι η προσωπική επαφή μεταξύ των ανθρώπων από δυο διαφορετικές χώρες είναι πολύ σημαντική και βοηθά να έρθουν πιο κοντά οι δύο λαοί. Θεωρούμε αυτή την εκδήλωση ως αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών γραφείων των Σκοπίων και των επαγγελματιών τουρισμού της Ηπείρου. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Σκόπια στην Περιφέρεια Ηπείρου».

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ελληνίδα Πρόξενος στα Σκόπια, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Σκοπίων κ.α..

Στην αντιπροσωπεία της Ηπείρου συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Ντέτσικας, Κέλυ Καραμάνη, Γιάννης Λάζος και εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων.

Η Περιφέρεια εκφράζει τις ευχαριστίες της για την προσφορά τοπικών προϊόντων στις επιχειρήσεις: Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ,  Kτήμα Γκλίναβος,   Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ και  τυροκομείο Τσουτσοπλίδη.

Στην αποστολή εκπροσωπήθηκαν οι φορείς του τουρισμού:  Ενωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Ένωση Ξενοδόχων κι ενοικιαζομένων δωματίων Μετσόβου, Ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου, Villa Alba, Plataria Beach Hotel, Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, Σχολή Μαγείρων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites