Παρασκευή, 25/09/2020

Ο Βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης στο 16ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Δ.Μ.Υ.Δ.Α.Σ.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Βουλευτής Πρέβεζας και Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Στέργιος Γιαννάκης, στην έναρξη των εργασιών του 16ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο.Ε.Δ.Μ.Υ.Δ.Α.Σ.). Στο χαιρετισμό του ο κ. Γιαννάκης είπε
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις εργασίες του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας σας,
θα  ήθελα να μου επιτρέψετε να σας πω δυο λόγια, από την δική μας οπτική γωνία.
Είναι αλήθεια ότι στα χρόνια της κρίσης, προκλήθηκαν πολύ μεγάλες μεταβολές, σ’ ολόκληρο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ένας κλάδος που από την αρχή πλήρωσε τους νέους οικονομικούς συσχετισμούς και τις ανατροπές,
είναι ο δικός μας κλάδος, των μηχανικών, είτε ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε μηχανικοί  δημόσιοι υπάλληλοι.
Χιλιάδες μηχανικοί, δυναμικοί και έμπειροι, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, ή πήραν τον δρόμο της μετανάστευσης, ή υποχρεώθηκαν να βγουν στο περιθώριο της επαγγελματικής ζωής,
πράγμα, που πέρα απ’ τ’ άλλα, επιδεινώνει ακόμα  περισσότερο την οποιαδήποτε προσπάθεια για  παραγωγικότητα  και ανάπτυξη στη χώρας μας.
Το δείχνουν όλες οι στατιστικές, αλλά το ζούμε κι εμείς καθημερινά.
Το γεγονός ότι διαγράφονται 4000 μηχανικοί κάθε χρόνο από το ΤΕΕ, με αυξανόμενους τους ρυθμούς, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Σήμερα βρισκόμαστε ενόψει μιας νέας εξοντωτικής ασφαλιστικής και φορολογικής θύελλας.
Η Κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να κλείσει μια αξιολόγηση, που έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριο.
Αναγκάζεται γι’ αυτό το λόγο, να πάρει μέτρα πολύ πιο επώδυνα για όλους εμάς που θα τα υποστούμε.
Αυθαίρετα, πρόχειρα, ιδεοληπτικά και κάτω από το άγχος της έγκαιρης εκταμίευσης της δόσης, είναι έτοιμη να δεχτεί οποιοδήποτε εξοντωτικό μέτρο της προτείνεται από το κουαρτέτο.
Και μόνο το γεγονός ότι προωθείται η δημιουργία του ενός και μόνον  Ενιαίου Ασφαλιστικού Φορέα για όλους, καταστρέφει υγιή Ταμεία όπως το ΤΣΜΕΔΕ, οδηγώντας τον κλάδο σε περαιτέρω αδιέξοδα.
Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε προτείνει την δημιουργία 3 τουλάχιστον Ταμείων, πρόταση που η Κυβέρνηση δεν κάνει αποδεκτή.
Είναι σαφές, ότι ένα τέτοιο Νομοσχέδιο, που οδηγεί με βεβαιότητα στον αφανισμό του κλάδου, εμείς δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε και θα αγωνιστούμε στα πλαίσια των Κοινοβουλευτικών – και όχι μόνον –
δυνατοτήτων μας, να μην περάσει.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπερφορολόγηση του 29 % και την προκαταβολή φόρου100% .
Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 38%, ή στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι κατανοητό απ’ όλους μας ότι η θέση των μηχανικών , εξαρτάται από την ανάπτυξη της χώρας.
Ξέρουμε, εδώ μέσα όλοι μας, ότι για να  υπάρξουν δικαιώματα και μισθοί εργαζομένων, πρέπει να παραχθεί πλούτος και ν’ ανοίξουν δουλειές.
Αν αυτό δεν γίνει, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.
Αυτό όμως προϋποθέτει επιστροφή σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική θα καταφέρει να επαναφέρει την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, η απάντηση του οποίου ασφαλώς και δεν μπορεί να δοθεί εδώ.
Όμως γνωρίζουμε ότι για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανάπτυξη αποτελεί ακόμα νεφέλωμα και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς τόσο από τις δηλώσεις του συνάδελφου κ. Σπίρτζη, όσο και από τις αμφισημίες του κ. Δρίτσα.
Κλείνω λέγοντας ότι, το μέγεθος του προβλήματός μας, απαιτεί κοινή δράση, αμέριστη συνεργασία  των φορέων των μηχανικών με την Πολιτεία, παραμερισμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων και ανοικτό δημοκρατικό διάλογο.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε όλοι απολύτως απαραίτητοι.
Καλή επιτυχία στις εργασίες   του Συνεδρίου σας.

Σας ευχαριστώ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ