Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στα Γιάννενα με τη συμμετοχή παιδιών και από την Πρέβεζα

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ:
Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στα Γιάννενα με τη συμμετοχή 680 παιδιών

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 680 παιδιών και 1200 γονέων – συνοδών πραγματοποιήθηκε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων, την Κυριακή 17 Απριλίου, η έβδομη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου, έδωσαν δυναμικό παρόν 9 ακαδημίες: Θύελλα Ελεούσας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Αναγέννηση Άρτας, Λαδοχωρίου ΠΑΣ Ηγουμενίτσας, Όλυμπος Κέρκυρας, ΑΟ Ν. Τηλυκράτης 2014 Λευκάδος, Αμβρακικός Βόνιτσας Αιτ/νίας, ΑΕ Πρεβέζης και ΠΑΣ Ελπίδες Αγρινίου. Επίσης, στο φεστιβάλ έδωσε το παρόν και συμμετείχε με ομάδα το σωματείο Κιβωτός του Κόσμου.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι,  τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Στο φεστιβάλ των Ιωαννίνων συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι: Κώστας Τσάνας, Αμαλία Τσιάβου, Νικόλαος Βλάχος, Κων/νος Βαρδάκας, Κων/νος Μάντζιος, Τάσος Μπάος, Ανθή Λιάγκου, Χρήστος Τσιούρης.

 

Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Στα επτά φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ιωάννινα, Άργος, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Αθήνα και Κατερίνη, η ΟΠΑΠ έχει μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 5.530 παιδιά και του 8.850 γονείς και συνοδούς τους.  Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Ξάνθη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ
Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

 

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που  περιλαμβάνει:
  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA  και της FIFA
  • Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites