Μεγάλη ανάγκη για Παιδίατρους και γυναικολόγους στο κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην Φιλιππιάδα

Στο χώρο του στρατοπέδου Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα ζουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 700 άτομα, τα 360 των οποίων είναι παιδιά. Το μεγαλύτερο ζήτημα παραμένει το ζήτημα υγείας. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για παιδίατρους και γυναικολόγους. Η λίστα των φαρμάκων από την ανακοίνωση του κοινωνικού ιατρείου ισχύει:

-Παιδικές αντιβιώσεις Klaricid,Augmentin
-Παιδικά σιρόπια παυσίπονα -αντιπυρετικά
-Κρέμες αντιφλεγμονώδεις -αναλγητικές τύπου Voltaren
-Μάσκες παιδικές για εισπνοές Aerolin
-Αντιδιαβητικά φάρμακα Glycophage
-Αντιυπερτασικά Norgesic
-Αντικαταθλιπτικά Anafranil, Trittico 25mg/ml oral solution.

Στο χώρο το δεύτερο κοντέινερ που τοποθετήθηκε έγινε επιτέλους ιατρείο.
Η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες – Πρέβεζα θεωρεί και προτείνει ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος περίθαλψής τους είναι η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της γύρω περιοχής και η στελέχωση τους με γιατρούς ώστε να παρέχουν στους πρόσφυγες την κάλυψη, που δικαιούνται από τις διεθνείς συνθήκες.
Ακόμα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα της επίλυσης του ζητήματος της εγκατάστασης ενός ακόμη κοντέινερ με ζεστό νερό ώστε οι μητέρες να μπορούν να μπανιαρίζουν τα μωρά τους. Καθώς και η αναγκαιότητα να δοθούν θερμός σε όλες οι μητέρες των μωρών, ώστε να έχουν ζεστό, καθαρό νερό επί 24ωρου βάσεως για το γάλα τους.

Ρουχισμός-υλικά
Δεν χρειάζονται άλλα ρούχα, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος πραγμάτων που δεν έχει ανοιχτεί και τακτοποιηθεί. Ακόμα και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα των εθελοντών καθώς χρειάζονται “χέρια” καθημερινά για την τακτοποίηση της αποθήκης, απ’ όπου επίσης καθημερινά μοιράζονται πράγματα ανά οικογένεια προσφύγων.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, παρακαλούμε πολύ να ενημερώνεται από τους εθελοντές που κάθε φορά βρίσκονται ήδη στο χώρο ώστε να σας κατατοπίσουν για το πως οργανώνεται μέχρι τώρα η αποθήκη και πού υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια. Η οργάνωση βοηθάει πάρα πολύ. Ο χώρος της αποθήκης παραμένει ανοργάνωτος. Είναι κάθε μέρα ανοιχτός, πρωί απόγευμα, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος εθελοντής. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για οργανωμένες ομάδες που θα συντονιστούν με τους εθελοντές, που πασχίζουν να βάλουν σειρά σε όλα τα πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες του camp.
Παρόλα αυτά υπάρχει ανάγκη παπουτσιών, ενηλίκων και κυρίως παιδικών. Παρακαλούμε πολύ να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και τα παιδικά να είναι καινούρια, τα πιο φτηνά αλλά καλύτερα καινούρια, καθώς αποτελεί ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο θέμα.
Η νεότερη λίστα με τα αναγκαία έχει ως εξής:
– πάνες
– ξυραφάκια
– παπούτσια
– κάλτσες
– εσώρουχα
– λεκάνες
– πάμπερς
– γάλα σκόνη για μωρά

Παιδιά
Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για το στήσιμο ενός «σχολείου» – χώρου απασχόλησης των παιδιών. Γίνεται η διερεύνηση εκπαιδευτικών ανάμεσα στους πρόσφυγες, που θα επιθυμούσαν να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι, καθώς η γλώσσα αποτελεί ένα πρόβλημα στην επικοινωνία μας με τα παιδιά.. Διαθεσιμότητες μπορεί να δηλώσει ο καθένας μας στην επόμενη συνέλευση της πρωτοβουλίας, για να υπάρξει συντονισμός στο εγχείρημα.

Ενημερώνουμε πως στο Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας συγκεντρώνονται όλων των ειδών τα πράγματα και ότι φορτώνονται κάθε εβδομάδα και μεταφέρονται στο camp. Δεν υπάρχει ενημέρωση από τον Δήμο Πρέβεζας για τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν στη Λαϊκή Αγορά και τη Πρόνοια και η μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους είναι εκτός της λογικής και του στόχου της πρωτοβουλίας μας.

Ενημερώνουμε επίσης ότι μετά από την επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Πρέβεζας, θα υπάρχει στο εξής στάση των ΚΤΕΛ μπροστά από το στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα που θα εξυπηρετούν τα λεωφορεία  της διαδρομής Πρέβεζα- Ιωάννινα- Πρέβεζα, αρκεί φυσικά ο ενδιαφερόμενος να ειδοποιεί τον οδηγό εγκαίρως.

Από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί τακτική εβδομαδιαία συνέλευση της Πρωτοβουλίας, για τον καλύτερο συντονισμό και την αμεσότητα στην επίλυση προβλημάτων.

Η ανησυχία μας ωστόσο για την πρόσφατη ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου για το προσφυγικό είναι πολύ μεγάλη.
H έννοια του Ασύλου τίθεται υπό αμφισβήτηση, παραβιάζεται το διεθνές προσφυγικό δίκαιο και πολλά άλλα τα οποία θα τα δούμε και αναλυτικά άμεσα τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Για το λόγο αυτό και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις επισημάνσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων και νομικών κύκλων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό ζήτημα, η συνέλευσή μας συντάσσεται με το αίτημα των μεταναστευτικών οργανώσεων που ζητούν την επίσημη και έγκυρη ενημέρωση των προσφύγων στα σημεία άφιξης και στους χώρους φιλοξενίας ώστε να γνωρίζουν τις επιλογές τους και να μην γίνονται θύματα των διακινητών. Για το λόγο αυτό είμαστε σε συντονισμό και με τις υπόλοιπες οργανώσεις πανελλαδικά και διεθνώς, ώστε να μας αποσταλούν κείμενα ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους και τις νέες συνθήκες του νέου νομοσχεδίου, μεταφρασμένα στις γλώσσες των ανθρώπων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.  Η ομάδα νομικής βοήθειας θα συντονιστεί με το πανελλαδικό δίκτυο προκειμένου να γίνουν οι όποιες ενέργειες για την προάσπιση του δικαιώματος του ασύλου, χωρίς τον κίνδυνο αναγκαστικής κράτησης – φυλάκισης και βίαιης επαναπροώθησης,  χωρίς την θέλησή τους, στην Τουρκία.

Η εθελοντική προσφορά του καθενός είναι πολύτιμη.
Ο καλύτερος συντονισμός είναι πάντα ζητούμενο

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Νέα χρονιά με ανανεωμένο περιβάλλον για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασούντας

14/01/2022, 2:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test θα διενεργηθούν και αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας 

13/01/2022, 4:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δημαιρεσίες Δήμου Ζηρού: Ο Χρήστος Χασίδης εξελέγη για 4η συνεχή φορά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

10/01/2022, 10:44 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test θα διενεργηθούν στον Δήμο Ζηρού και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 

05/01/2022, 3:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας στην Φιλιππιάδα για κλοπή

05/01/2022, 12:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ο Δήμος Ζηρού εξαντλεί όλα τα μέσα, ένδικα και μη, για την ακύρωση των βεβαιώσεων παραγωγού τόσο για τα αιολικά όσο και για τα φωτοβολταϊκά πάρκα

31/12/2021, 12:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites