Τετάρτη, 30/09/2020

ΛΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Το αεροδρόμιο Ακτίου είναι δημόσια περιουσία και έτσι θα μείνει!

Αερολιμένας Ακτίου
Res extra commercium (Δημόσια περιουσία)
Η χρόνια διαμάχη των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ονομασία του πρώην κρατικού αερολιμένα Ακτίου μοιάζει πλέον γραφική μετά την αποικιοκρατικού τύπου παραχώρησή του στην γερμανική κοινοπραξία FRAPORT. Το ίδιο γραφικά φαντάζουν και τα πλατιά χαμόγελα και οι πρόσφατοι εναγκαλισμοί μεγαλοστελεχών της κοινοπραξίας με τους δημάρχους της περιοχής, που νομίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν μνήμη μυρμηγκιού και ξεχνούν την εποχή που εμφανίζονταν ως μπροστάρηδες των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου.  
Είναι αυτοί που μας έλεγαν ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν είναι δικό σου και κατηγορούσαν την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου στην FRAPORT, η νομιμότητα της οποίας εκκρεμεί ενώπιον του Σ.Τ.Ε κατόπιν σχετικής προσφυγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Τι άλλαξε τώρα και καλοδέχονται τους Γερμανούς; Μήπως αυτοί δεν θα φορτώνουν τις ζημιές τους στο ελληνικό δημόσιο και δεν θα καρπώνονται τα κέρδη από τη λειτουργία του αεροδρομίου; Μήπως δεν θα ελέγχουν την ποιότητα του τουρισμού στην περιοχή, αποκλείοντας τη μεσαία τάξη των τουριστών που φθάνει στο Άκτιο μέσω της αύξησης των τιμών, προκαλώντας τεράστια ζημιά στους επαγγελματίες του τουρισμού;  Mήπως δεν θα απολύσουν δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στη λειτουργία του αεροδρομίου και θα προσλάβουν άλλους με εξευτελιστικές συμβάσεις και μισθούς 300 ευρώ; Αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύονται για την περιοχή μας που ζει από τον τουρισμό;
Εμείς λέμε όχι! Δεν θέλουμε ένα τέτοιο μέλλον για τον τόπο μας. Ζητάμε την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων από την κυβέρνηση και το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ και διεκδικούμε την προστασία του τουριστικού κλάδου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο από το μονοπώλιο της FRAPORT. Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών. Το αεροδρόμιο Ακτίου είναι res extra commercium (δημόσια περιουσία) και έτσι θα μείνει!


ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ