Ενημερωτικό σεμινάριο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση» στην Πρέβεζα


«Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση»
Οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας,
και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)
διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο
την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, ώρα 18:00 – 21:00
στο 4ο Δημ. Σχολείο Πρέβεζας,
(Σολωμού Διονυσίου και Μιαούλη, Πρέβεζα 48100)
Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πρέβεζας πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.
Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» το οποίο έχει εκπονήσει ο ΟΠΙ σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. To εν λόγω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Ευέλικτης Ζώνης για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016. Επιπλέον θα παρουσιαστεί και η ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΙ (με χορηγία της ΕΕ) για την ενημέρωση των δασκάλων και την παροχή σχετικού υλικού. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr
Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του EUIPO (EuropeanUnionIntellectualPropertyOffice/Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : “Μια χώρα δυο αιώνες μετά”

26/07/2021, 3:43 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Το νέο ποιητικό βιβλίο του Σωτήρη Νούσια παρουσιάζεται στον κήπο του Art Café

23/07/2021, 10:32 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο το 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

06/07/2021, 9:37 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε Διαδικτυακό Project στην Κορέα συμμετείχε η Παιδική Χορωδίας Πρέβεζας “Αρμονία”

24/11/2020, 10:30 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites