Παρασκευή, 18/09/2020

Απεργιακή συγκέντρωση στην Εφορία από το ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στην Εφορία στην Πρέβεζα, μετά από σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με αφορμή την 24ωρη απεργία στο δημόσιο.
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν από το πρωί τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, πραγματοποιώντας κατάληψη στο κτίριο της εφορίας, αναρτώντας παράλληλη γιγαντοπανό στο οποίο ήταν κυρίαρχο το σύνθημα : «πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο».
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε, ο Γιώργος Μισηρλής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκληρή αναμέτρηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα από το εργατικό λαϊκό κίνημα στην περιοχή και πανελλαδικά, ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλιακών ομίλων για το ασφαλιστικό, η οποία έδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο εργαζόμενος λαός, σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και οδήγησε στο να μην έχει έρθει ακόμη για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό. Στη συνέχεια απεύθυνε  κάλεσμα κλιμάκωσης ούτως ώστε να συνεχιστεί ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά ο αγώνας, προκειμένου να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να μην φτάσει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να μην περάσει η νέα φοροληστεία και τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα. Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα για το εργατικό – λαϊκό κίνημα να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δώσει άμεση απάντηση, με 48ωρη γενική – πανεργατική απεργία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει, παρά τη γενική κατακραυγή να φέρει στη βουλή για ψήφιση το σφαγείο των νέων μέτρων.

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ