Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας

 Μετά την από 28-03-2016 ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, κρίνουμε σκόπιμο και επιβεβλημένο να αναφέρουμε τα εξής
  Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας έχοντας βαθιά επίγνωση του θεσμικού του ρόλου και της υπεύθυνης θέσης και αποστολής του στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν αναλώνεται σε άσκοπες φλυαρίες και σε άκαιρες γενικολογίες, αλλά όταν πρέπει και επιβάλλεται, εκφράζει τις απόψεις του με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και παρρησία και κυρίως με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα επιχειρημάτων, που δεν επιδέχονται παρερμηνείες και  αμφισβητήσεις, στηριζόμενος στο γράμμα και το πνεύμα του Νόμου και μόνο. Η πρόσφατη κρυστάλλινη ανακοίνωσή του λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και με την οποία στιγματίζονταν συγκεκριμένες συμπεριφορές δικηγόρων που αντιβαίνουν στον Κώδικα Δεοντολογίας του λειτουργήματός μας, είχε ορισμένο και ξεκάθαρο περιεχόμενο, που έγινε ευχερέστατα αντιληπτό από το όλους τους καλόπιστους και αντικειμενικούς αναγνώστες.
   Το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη από την θέση του ΔΣ του Συλλόγου μας είναι καθ’ όλα θεμιτό, δημοκρατικό και αποδεκτό και μάλιστα υγιές και γόνιμο για περαιτέρω προβληματισμούς και συζητήσεις. Το να παρερμηνεύεται όμως το αδιαμφισβήτητο περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας και να χρησιμοποιείται αυτή ως αφορμή κακοπροαίρετων και δυσφημιστικών (το λιγότερο) δημόσιων μονομερών σχολιασμών, που προσβάλλουν κατάφωρα το σώμα των δικηγόρων της πόλης μας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και να μείνει χωρίς νόμιμη αντίδραση εκ μέρους μας (και όχι μόνο δια της παρούσης έγγραφης απάντησης).
   Ο υπαινιγμός που διατυπώθηκε περί δήθεν απόπειράς μας να λογοκρίνουμε δημοσιογραφικές δράσεις και έρευνες, θέλουμε να πιστεύουμε και ελπίζουμε να απορρέει από επιπόλαιη βιασύνη ή την  αδυναμία κάποιων να κατανοήσουν αυτό που μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί ο κάθε μέσος νους διαβάζοντας την ανακοίνωσή μας. Διαφορετικά πρόκειται για συκοφαντίες, που τις επιστρέφουμε σ’ αυτούς που μας τις απηύθυναν. Την δε πρωτοφανή πρόκληση για να «ανασκευάσουμε» μόνο ως ανεπιτυχή αστεϊσμό μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.
  Από την άλλη πλευρά, η δημοσίευση της ανακοίνωσής μας με τη συνοδεία άστοχων τίτλων περί «φτώχειας» και «γκρίνιας», υποβαθμίζει και αδικεί, όχι μόνο τον σκοπό και το πνεύμα της ανακοίνωσής μας, αλλά κυρίως τον επίπονο και σκληρό αγώνα επιβίωσης, που σύσσωμοι οι δικηγόροι της χώρας αλλά και της Πρέβεζας, έμμισθοι και μη, κάνουμε με την τρίμηνη μέχρι σήμερα αποχή μας, (εντός αυστηρού πλαισίου χορήγησης αδειών σε εξαιρετικές περιπτώσεις)  για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους και όχι για ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων.
   Κρίναμε απαραίτητες τις ανωτέρω επισημάνσεις για να περιφρουρήσουμε την πορεία και το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε ξανά στο θέμα με την μορφή ανακοινώσεων.
Εξάλλου όποιος διαθέτει στοιχεία για πρόσωπα, ενέργειες και συμπεριφορές , δεν έχει παρά να τα παραθέσει , αναλαμβάνοντας και τη σχετική ευθύνη.
Το Δ.Σ.


 Ο Πρόεδρος               Ο Γενική Γραμματέας         Τα μέλη


Θωμάς Γεωργίου            Κων/να Ρεμεντζά        Δημήτριος Κωνής
                                                                           Παπαδημητρίου Γεώργιος

                                                                            Μιχαήλ Σιούτας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites