Παρασκευή, 18/09/2020

Τρεις σύλλογοι της Πρέβεζας αναλαμβάνουν δράση για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αναλαμβάνουν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας μετά την εγκατάσταση προσφύγων στα όρια του νομού μας, αποφάσισε από κοινού με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πρέβεζας να αναπτύξει ένα πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ατόμων αυτών τόσο σε αρχικό στάδιο αλλά και σε επόμενη φάση και για όσο διάστημα θα είναι αναγκαία η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και επειδή οι σύλλογοί μας μπορούν να καλύψουν εθελοντικά τις ιατρικές ανάγκες αλλά δεν διαθέτουν ούτε το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό ούτε οικονομικούς πόρους,  απευθυνθήκαμε με τη σύμφωνη γνώμη και του Π.Ι.Σ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την εγκαθίδρυση μιας μεταξύ μας συνεργασίας η οποία πιστεύουμε θα μπορέσει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Αντιστοίχως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πρέβεζας ήρθαν σε επαφή με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία  και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας άρχισε επικοινωνία και με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την παροχή βοήθειας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ