Παρασκευή, 25/09/2020

Το ΠΑΜΕ παρέδωσε τα πρώτα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Φιλιππιάδας

 Αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας – Βόνιτσας και Άρτας καθώς και της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό, παρέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Μάρτη είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και βρεφικά – παιδικά είδη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Φιλιππιάδα.

Στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», λίγο πιο έξω από την πόλη της Φιλιππιάδας, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή γύρω στους 600 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Σύροι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Ήταν η πρώτη παράδοση και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ακολουθήσουν και άλλες, αφού είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση υλικής βοήθειας που απηύθυναν τα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα, γεγονός που δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες – μετανάστες που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Παράλληλα τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, καλούν όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα του εργαζόμενου λαού ενάντια στην πολιτική που γεννάει την προσφυγιά και να συνεισφέρουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη, βάζοντας έμπρακτα στην άκρη το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες κάθε μέρα 11:00-13:00 και 18:00–21:00, στα γραφεία του συνδικάτου Οικοδόμων, στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας
(τηλέφωνα επικοινωνίας : 6945934980 και 6974342574)


  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» (εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, ζεστού νερού, θέρμανσης, διερμηνείας κ.ά.)
  • Να δημιουργηθούν για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις.
  • Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
  • Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ