“Θυσιάζουν τον Αχέροντα στον Βωμό του κέρδους”

 
     Την Παρασκευή 18-03-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο στο Καναλάκι με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό Καναλακίου. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τοπικών κοινοτήτων Αμμουδιάς, Μεσοποτάμου και Βαλανιδορράχης.

     Κοινή γραμμή τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας είναι αποδέκτης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων να οριστεί ο Αχέροντας. Κατά τη συζήτηση διαφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αμμουδιάς τον οποίον και έδιωξαν από τη σύσκεψη.
      Στην ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή “είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και να σταματήσει την περιβαλλοντική υποβάθμιση και μόλυνση που υφίσταται ο Αχέροντας λόγω έλλειψης ΕΕΛ”. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνει 2 λύσεις:
1) η ΕΕΛ να χωροθετηθεί στη θέση Βαμβακιά με αποδέκτη την παρακείμενη αποστραγγιστική τάφρο Βαλανιδορράχης. Συνεπώς ορίζουν αποδέκτη τον Αχέροντα.
 2)αποδέκτης να οριστεί το αρδευτικό κανάλι πλησίον του Καναλακίου το οποίο επίσης αποτελεί παραπόταμο του Αχέροντα.
       Στην ανακοίνωση τονίζουν ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να συνταχθεί νέα μελέτη με αποδέκτη το βάθος της θάλασσας γεγονός το οποίο αποτελεί εμπαιγμό τη στιγμή που από δεκαετίας τουλάχιστον οι κάτοικοι της Αμμουδιάς προτείνουν τη θάλασσα και οι αρχές επέμεναν ότι ήταν ανέφικτο.
        Σήμερα 24-03-2016 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων Αμμουδιάς οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν σε καμία περίπτωση να  μην επιτρέψουν ο Αχέροντας να οριστεί αποδέκτης λυμάτων.
   Δε θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στο βωμό του κέρδους.
   Δε θα μολυνθεί για πολιτικές σκοπιμότητες ο Αχέροντας και η ευρύτερη περιοχή.
       Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και των περιουσιών μας.
       Στο τελεσίγραφο του Δήμου και της Περιφέρειας που εκβιάζει την Αμμουδιά ώστε να απαντήσει αν θέλει να ενταχθεί στον βιολογικό καθαρισμό η απάντηση θα δοθεί δυναμικά τη  Δευτέρα.
       Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Πάργας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνταχθούν και να ενισχύσουν την διαμαρτυρία και τον αγώνα μας τη Δευτέρα 28-03-2016 στις 09:00 στο Δημαρχείο στο Καναλάκι.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites