Τετάρτη, 30/09/2020

Στο 1o Πανελλήνιο φεστιβάλ & master classesτο Νεανικό Τμήμα της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»

Στο 1o Πανελλήνιο φεστιβάλ & master classes παιδικών, σχολικών και νεανικών χορωδιών στη Λάρισα θα συμμετέχει το Νεανικό Τμήμα της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία». 400 χορωδοί ηλικίας 8-22 ετών θα βρεθούν στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου και θα «χαρίσουν» τις φωνές τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης.
Στόχοι & προϋποθέσεις είναι  η συγκέντρωση νεαρών χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδας με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη χορωδιακή μουσική, ο εμπλουτισμός των ακουσμάτων τους με διάφορες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, η βελτίωση της απόδοσής τους μέσα από την εντατικοποίηση της προετοιμασίας για συμμετοχή σ’ ένα συναυλιακό ή και διαγωνιστικό περιβάλλον. 
Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων οι χορωδίες θα λάβουν μέρος σε συναυλίες στην αίθουσα του ΔΩΛ το Σάββατο  ώρα : 5.00μμ και Κυριακή  ώρα : 5.00μμ 
Η νεανική μας χορωδία θα ερμηνεύσει
1. Κεμάλ – μουσική: Μ.Χατζιδάκη, στ. Ν.Γκάτσος, επεξ. Κ. Ευαγγελάτος
2. Ave Maria – μουσική: Giulio Caccini
3. Exultate cantamos festivo – μουσική: Jay Althouse
4. Όσο βαρούν τα σίδερα, από το έργο «Διδυμάνες» της Δήμητρας Τρυπάνη
5. Νοζιώτικος-Παξινός σκοπός του γάμου, από το έργο «Διδυμάνες » της Δήμητρας Τρυπάνη
Διεύθυνση χορωδίας: Ανέλια Στεφάνοβα
Συνοδεία πιάνου:Δήμητρα Αποστολίδη


Θα εμφανισθούν χορωδίες από την Αθήνα, Πρέβεζα, Έδεσσα, Πολύγυρο, Κιλκίς, Τρίκαλα, Νίκαια Λάρισας, Τύρναβο, Καρδίτσα, Φλώρινα και Λάρισα.
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει για 1η φορά το Φεστιβάλ και masterclass Νεανικών Χορωδιών, από διδάσκοντες στη διεύθυνση χορωδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας – Τμήμα Μουσικών Σπουδών κ.κ. Μιράντα Καλδή, Μαρία Μελιγκοπούλου,  Δημήτρη Κτιστάκη.

Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ