Πέμπτη, 01/10/2020

Σκληρή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας για τις «διαφημιστικές» καταχωρήσεις δικηγόρων της πόλης μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  του Δ.Σ.  του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Πρέβεζα  28-03-2016


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται δημοσιεύσεις στα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σχετικά με ‘’δικαστικές επιτυχίες’’  Δικηγόρων της Πρέβεζας, για υποθέσεις διαδίκων , τα στοιχεία των οποίων, για αρκετές από αυτές είναι εύκολο να προσδιοριστούν. Αναμφίβολα πρόκειται περί συγκεκαλυμμένων ‘’διαφημιστικών’’ καταχωρίσεων, πρακτική η οποία είναι αντίθετη με την φύση και  λειτουργία που έχει απονείμει ο Νόμος στον Δικηγόρο.
Ο Δικηγόρος, κατά το Νόμο, είναι δημόσιος λειτουργός . Το  λειτούργημά του αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου και χαρακτηρίζεται ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, η δε άσκησή του δεν συνιστά εμπορική δραστηριότητα (άρθρο 1, 2 ,3 του ν. 4194/2013) . Τέτοιου είδους καταχωρίσεις, που προφανώς υποβάλλονται από τους ίδιους τους  προβαλλόμενους Δικηγόρους , αποτελούν υποκρυπτόμενη και παράνομη ‘’διαφήμιση’’ , πέραν και εκτός των προυποθέσεων του Νόμου, για την επαγγελματική προβολή (άρθρο 40 του ν. 4194/2013 σε συνδυασμό με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος),  με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται το επάγγελμα του Δικηγόρου, από λειτούργημα σε διαφημιζόμενο εμπόρευμα, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Πεποίθηση  μας , είναι ότι ο Δικηγόρος  καταξιώνεται, όχι από επιλεγμένες ευκαιριακά συμφέρουσες-ευνοικές αποφάσεις , αλλά από το σύνολο της προσφοράς του στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο και για τον λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιες ‘’διαφημιστικού τύπου’’  καταχωρίσεις. Η κατ΄  αυτό τον τρόπο υποβίβαση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος είναι προσβλητική για το σύνολο του δικηγορικού σώματος .
Αντιλαμβανόμαστε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, που ταλανίζει κάθε επαγγελματικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, πολλοί συνάδελφοι έχουν περιέλθει σε οικονομική δυσχέρεια, παράλληλα όμως , οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την στάση τους και τους συγχαίρουμε για το λόγο αυτό , επειδή δεν μπήκαν καν στον πειρασμό να προβάλλουν τις ίσες ακόμη και μεγαλύτερες ‘’επιτυχίες’’, για την προσέλκυση πελατείας, επειδή έτσι υπηρετούν όχι μόνο την ευπρέπεια, τον Νόμο, αλλά και τις αρχές της δεοντολογίας του σώματός μας.
Ως Δικηγορικός Σύλλογος, είμαστε αποφασισμένοι, να διαφυλάξουμε το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, που η Πολιτεία μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε, στηλιτεύοντας κάθε μελλοντική τέτοιου είδους ‘’διαφήμιση’’, εντός των ορίων της αρμοδιότητας και της αποστολής μας.
                     Το  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου  Πρέβεζας


Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας               Tα Μέλη


Θωμάς Γεωργίου    Κων/να Ρεμεντζά             Μιχαήλ Σιούτας
                      Δημήτριος Κωνής

             Γεώργιος Παπαδημητρίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ