Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα για τα “εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού”

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα
για τα “εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού”
Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παντούλα: ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ – Τα εικονογραφικά (1779-1961),  παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας   (21.3.2016) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτή το Μουσειακό Συγκρότημα Νήσου Ιωαννίνων.
Το βιβλίο του κ. Παντούλα παρουσίασαν οι: Μιχάλης Γ. Τρίτος, Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η  κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, δρ. Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός. Έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις ματαίωσαν την  άφιξη του κ. Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκε σχετικό μήνυμά του, που απέστειλε για το σκοπό αυτό.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης.
Την όλη εκδήλωση, που συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Στέφανος Κωλέττας, έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο συγγραφέας κ. Μιχάλης Παντούλας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Γεωργιάδης και Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσιούρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Ανδρέας Κάσι, οι δήμαρχοι Κόνιτσας κ. Ανδρ. Παπασπύρου, Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου, Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος, oι πρ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Αναστ. Παπασταύρος και κ. Φ. Φίλιος,  Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν οι Κώστας Τασούλας, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Αντ. Φούσας πρ. Υπουργός και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites