Την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση στην Πρέβεζα για τον συντονισμό και την προετοιμασία της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης «Let’s do it Greece 2016»

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης «Let’s do it Greece 2016»,που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
Φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας, μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά, με σκοπό να προβληθεί τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και διεθνώς, το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας ,το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.
Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι, εθελοντικές ομάδες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, σχολεία, σύλλογοι και αθλητικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες, πρωτοβουλίες πολιτών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Παιδείας,  την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος, η Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσει συνάντηση για τον συντονισμό και την προετοιμασία όλων των δράσεων, την Τετάρτη 23-03-2016 και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας  της Περιφέρειας Ηπείρου (Σπηλιάδου 8, 2ος όροφος). Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη τόσο των Εκπροσώπων των Δήμων, Συλλόγων, Αθλητικών Σωματείων, Ιδρυμάτων, Ομάδων Εθελοντών, Εκπροσώπων της Εκπαίδευσης αλλά και όσων φορέων θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites