Νέες αποκαλύψεις για το έργο Ανάπλασης της Κυανής Ακτής από το Κώστα Λογοθέτη

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο “ΣΤΑΘΜΟΣ” και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού με Νίκο Λιβιεράτο και την Ανδριάνα Σολδάτου μίλησε το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας κ. Κώστας Λογοθέτης.
Ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε τόσο στο κομμάτι της μελέτης της Κυανής Ακτής, όσο και στο κομμάτι του Παντοκράτορα αποκαλύπτοντας πως η μελέτη για την Κυανή Ακτή κρίθηκε παράνομη και παύει να υφίσταται, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως το έργο έχει απενταχθεί παρόλο που έχει σταματήσει και δεν πρόκειται να συνεχιστεί, αν δεν υπάρξει νέα μελέτη η οποία να είναι σύννομη , ενώ σημείωσε πως εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου στο σημείο πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και ο χώρος να ευπρεπιστεί, μιας και η σημερινή εικόνα δεν τιμά ούτε τους φορείς της πόλης αλλά ούτε και τους πολίτες.
Το επόμενο σημαντικό βήμα σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη είναι να γίνει μία σοβαρή μελέτη για το κομμάτι της Κυανής Ακτής που είναι το Περιαστικό Δάσος.
Σχετικά με το κομμάτι του έργου στον Παντοκράτορα ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν οι οποίες έφεραν τις βελτιώσεις την τελική μορφή των οποίων θα δούμε με το πέρας των εργασιών, ενώ για τα ελαιόδενδρα που πήραν την θέση των κατεστραμμένων φοινίκων ο κ. Λογοθέτης μας αποκάλυψε πως ο αριθμός των δένδρων που φυτεύτηκαν είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχει εγκρίνει ο ΕΟΤ σε συνεννόηση με τον Δήμο Πρέβεζας και πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, τα επιπλέον δένδρα δεν θα παραλειφθούν.
Για την σημερινή εικόνα της Κυανής Ακτής εν όψει και της τουριστικής περιόδου ο κ. Λογοθέτης ανέφερε μια σειρά από προτάσεις που έχει καταθέσει στο Δήμο Πρέβεζας η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών ώστε η Κυανή Ακτή να πάρει μία ελκυστική μορφή που θα σέβεται τον πολίτη, οι οποίες όμως δεν εισακούσθηκαν πέρσι όμως φέτος δόθηκε η υπόσχεση από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πρέβεζας και τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Γιαννουλάτο πως θα αξιολογηθούν.Ανάμεσα στις προτάσεις αυτές είναι η κατασκευή ξύλινης περίφραξης σε όλη την διαδρομή ώστε να σταματήσει να γίνεται η περιοχή ένα απέραντο πάρκινκ, η αύξηση των κάδων απορριμάτων και η συχνότερη αποκομιδή τους την καλοκαιρινή περίοδο, η αύξηση των καμπινών από 4 που είναι τώρα σε 9, η αύξηση των ντούζ, η διαχείριση των στάσιμων νερών που το καλοκαίρι είναι εστία μόλυνσης, η μονοδρόμηση από τον Μαϊο και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο το κομμάτι εκείνο του δρόμου που περνά από την Κυανή Ακτή και τέλος η λειτουργία του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό καφενείο. Μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η “εκμετάλλευση” του τουριστικού τρένου του Δήμου Πρέβεζας το οποίο μπορεί να εκτελεί 3-4 δρομολόγια την ημέρα με ένα συμβολικό αντίτιμο και είναι μία οικολογική λύση.
Στο θέμα της Γαλάζιας Σημαίας ο κ. Λογοθέτης ανέφερε πως η Κυανή Ακτή πληρεί την βασικότερη προϋπόθεση που πρέπει να έχει μία ακτή για να λάβει την Γαλάζια σημαία και αυτή είναι τα καθαρά νερά όμως μέσα από την συζήτηση διαπιστώθηκε πως μπορεί τα νερά της Κυανής Ακτής να είναι πεντακάθαρα όμως δεν πληρούνται δύο άλλες βασικές προϋποθέσεις που είναι η υγιεινή (ύπαρξη βιολογικής τουαλέτας) και η διευκόλυνση πρόσβασης για τα Αμέα.
Μάλιστα στην περίπτωση της Βιολογικής τουαλέτας η οποίας πέρσι βρίσκονταν στην Κυανή Ακτή ο κ. Λογοθέτης ανέφερε πως λειτούργησε κανονικά στην αρχή, στην συνέχεια όμως σφραγίστηκε με την δικαιολογία ότι λερώνεται παραπέμποντας μάλιστα τους λουόμενους να πηγαίνουν στην τουαλέτα του καφενείου.
“Όλες οι προυποθέσεις για την Γαλάζια Σημαία είπαμε στον αντιδήμαρχο πως θα πρέπει να τηρηθούν, αν δεν τηρηθούν έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε καταγγελία και ας λένε ότι οι καταγγελίες αυτές είναι εις βάρος της πόλης. Δεν είναι εις βάρος της πόλης, είναι υπέρ της πόλης. Να μάθουν να λειτουργούν σωστά οι νόμοι , γιατί δεν μπορεί να έρθει ένας και να πάει στο καφενείο της Κυανής Ακτής ενώ υπάρχει Γαλάζια Σημαία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites