Μετ’ εμποδίων λόγω βροχής οι προετοιμασίες για την Παρέλαση στην Πρέβεζα

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να γιορτάσει με λαμπρότητα την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, αύριο Παρασκευή 25 Μαρτίου. Σήμερα Πέμπτη παραμονή της Εθνικής μας εορτής πραγματοποιήθηκαν Ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, για τη σημασία της Εθνικής Γιορτής, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές και μαθήτριες αυτών, εμπνευσμένες από τον αγώνα του ’21 ενώ στην συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, στο Μνημείο Πεσόντων Πολεμικού Ναυτικού και στον Ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην ομώνυμη πλατεία. Ωστόσο η έντονη βροχόπτωση και ο άστατος καιρός που επικράτησε το πρωί στην πόλη δυσχέρανε αρκετά το έργο της Π.Ε Πρέβεζας, ως αναφορά την διαγράμμιση της Οδού Σπηλιάδου η οποία ξεκίνησε αργά το μεσημέρι. Αύριο ανήμερα της εθνικής μας εορτής το πρωί, η Φιλαρμονική μπάντα της πόλης μας θα παιανίσει εθνικά εμβατήρια, ενώ την ίδια ώρα θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στη μνήμη των νεκρών των εθνικών μας αγώνων, από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών και ιδρυμάτων και με την καθιερωμένη Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων.
Μάλιστα, λόγω της μαθητικής παρέλασης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Σπηλιάδου, στο ύψος της Πυροσβεστικής έως και τα δικαστήρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας. Συγκεκριμένα οι απαγορεύσεις την Παρασκευή 25 Μαρτίου θα είναι σε ισχύ, από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος της παρέλασης. Οι παραβάτες των ανωτέρω διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις Διατάξεις του ΚΟΚ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites